Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Седем души ранени при взривове край "Петолъчката"

Седем души ранени при взривове край "Петолъчката"

Серия от взривове са избухнали на територията на частна фирма, занимаваща се с утилизация на снаряди край "Петолъчката", в близост до село Лозенец, съобщиха от МВР.

Серия от взривове са избухнали на територията на частна фирма, занимаваща се с утилизация на снаряди край "Петолъчката", в близост до село Лозенец, съобщиха от МВР. За момента няма данни за жертви, но седем души са ранени, по данни на МЗ.  Двама от тях са в тежко състояние и са транспортни в областната болница в Сливен. Останалите петима, които са в по-леко състояние, са в болницата в Ямбол.

Сигнал за първия взрив в местността Мараш, на няколко километра от пътния възел в посока Котел, е подаден на тел. 112 в 14.40 часа. След това са последвали и други взривове. Гъст облак от дим може да се види от няколко километра разстояние. Веднага след полученото обаждане към обекта са насочени екипи на полицията и пожарната. Осигурени са трасета за линейки.

По време на взривовете е имало около 40 души на смяна в завода. В района е създадена трикилометрова зона за сигурност. Отклонява се движението в района на пътен възел "Петолъчката".

Екипи на "Пътна полиция" обезпечават обходните маршрути: от София за Бургас - КПП отклоняват целия трафик към Ямбол - през Зимница - Стралджа - Лозенец. От Бургас за София маршрутът е Лозенец - Стралджа – Зимница. Пътуващите от Котел се отбиват в Сунгурларе - Карнобат - Айтос – Бургас. Затворен за движение е пътят Омуртаг-Котел. Най-близката възможност за преминаване е през Прохода на републиката.

По последна информация четири специализирани екипа в момента пътуват от София към мястото на инцидента край пътен възел „Петолъчката”. От Института „Пирогов” са осигурени екипи травматолози, реаниматори и специалисти по изгаряния.

Четвъртият екип е от реаниматори от ЦСМП-София. Лекарските екипи ще бъдат на разположение на пострадалите и са в готовност да им окажат на място високоспециализирана медицинска помощ.  

 

Информацията е актуализирана в 18:30 часа!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега