Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шефът на "Pocĸocмoc": "Сармат" няма да иска разрешение за полет от страхливите българи

Шефът на "Pocĸocмoc": "Сармат" няма да иска разрешение за полет от страхливите българи

"Ето с какво е хубав "Сармат“. Той няма да пита за съгласие за полета страхливите българи, злопаметните румънци и предалите общата ни история черногорци. Както и другите разни шведи."Това написа в профила си в "Туитър" шефът на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин.

Генералният директор на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин отправи косвена заплаха към българите с ядрена ракета "Сармат". "Ето с какво е хубав "Сармат“. Той няма да пита за съгласие за полета страхливите българи, злопаметните румънци и предалите общата ни история черногорци. Както и другите разни шведи."Това написа той в профила си в "Туитър". 

Причината е, че тpите бaлĸaнcĸи дъpжaви oтĸaзaxa дa пpeдocтaвят въздyшeн ĸopидop нa caмoлeтa, c ĸoйтo миниcтъpът нa външнитe paбoти нa Pycия Cepгeй Лaвpoв възнaмepявaшe дa пoceти Cъpбия.  

Министерството на външните работи на Република България информира, че с нота от 1 юни 2022 г. не е предоставило дипломатическо разрешение за изпълнение на руски полети над българска територия с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров.Решението е в съответствие със санкционните режими на Европейския съюз срещу Русия и по-конкретно член 4д, параграф 1 от Решение 2014/512/ОВППС на Съвета от 31 юли 2014 г. 

В допълнение, считано от 25 февруари 2022 г., под номер 670 Сергей Викторович Лавров е включен в списъка с физически и юридически лица, обект на ограничителни мерки на ЕС, съгласно Регламент 269/2014 г., информира пресцентърът на МВнР.

RS-28 Sarmat, по-известнa като "Сатана II", e  междуконтинентална балистична ракета за носене на ядрени бойни глави. Обсегът ѝ е 18 000 километра. В средата на май Рогозин заяви пред ученици и студенти в Русия, че "Сармат" може да унищожи половината крайбрежие от континента, който Москва сметне за враждебен.А седмица по-рано заплаши Русия да заличи Украйна от картата с неядрени оръжия и добави, че руските ядрени сили могат да ликвидират НАТО за половин час.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега