Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

„Шекспир като улично куче“ обра наградите на „Свети Влас Филм Фест“

„Шекспир като улично куче“ обра наградите на „Свети Влас Филм Фест“

Филмът се очерта като безспорен фаворит на фестивала и спечели в пет от общо седем категории.

Филмът „Шекспир като улично куче“ на режисьора Валери Йорданов спечели наградата за Най-добър филм на второто издание на Свети Влас Филм Фест. Това стана  на официална церемония в амфитеатър „Арена“ в курортния град. Статуетката приеха актьорите от филма Владислав Стоименов и Васил Илиев, а тя им бе връчена от изпълнителния директор на Национален филмов център Петър Тодоров. 

Филмът се очерта като безспорен фаворит на фестивала и спечели в пет от общо седем категории. Останалите статуетки отидоха за най-добър режисьор за Валери Йорданов, за операторско майсторство за Борис Славков, за поддържаща мъжка роля за Захари Бахаров и главна мъжка роля. Журито беше категорично, че наградата за главна мъжка роля отива равностойно и при двамата млади актьори от филма Владислав Стоименов и Васил Илиев за впечатляващия им и силен актьорски тандем, за майсторската работа с детайла и прецизната работа върху изграждането на характерите.


Снимка: Кметство Свети Влас

Журито определи Александра Костова като най-добра актриса за ролята си на Петя от „Петя на моята Петя“. Тя спечели техните професионални оценки за искрената сърдечност, с която разкрива образа на съвременния млад човек, който търси идентичност чрез поезията на Петя Дубарова. Наградата от нейно име прие продуцентът на лентата Николай Урумов, а тя му бе връчена от Диана Саватева, заместник кмет по култура, туризъм и спорт на Община Бургас.

„Като че ли стана традиция община Бургас да домакинства заснемането на български филми, превърнали се в хитови заглавия. Надяваме се това да се вижда, да се популяризира, за да ни последват и други общини“, коментира Диана Саватева.

Три от селектираните заглавия в рамките на фестивала, са реализирани с финансовата и логистична подкрепа на Община Бургас.

За поддържаща женска роля призът отиде при Александра Сърчаджиева за филма „Изкуството да падаш“ за блестящата  й интерпретация на женския образ в травмиращата постсоциалистическа действителност по времето на прехода в България. 

Закриващата вечер от фестивала продължи с прожекция на филма „Голата истина за група Жигули“, който беше представен от режисьора Виктор Божинов. 

„За мен е изключителна чест, че филмът две години по-късно все още може да бъде гледан в кино. Безкрайно съм благодарен на Община Бургас, защото тя има много сериозно участие в създаването му. Благодаря и на домакините, с които имам особени спомени, впечатления и емоции покрай заснемането на сериала „Под прикрие“. Надявам се, че ще се забавлявате и ще видите история за едни остарели момчета, които се занимават с музика и знаят къде искат да стигнат“, коментира Божинов.

В рамките на фестивала бяха показани едни от най-касовите и награждавани български филми за 2022 г. с огромен зрителски интерес.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега