Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Селин Али остана 20-а в ловната стрелба

Селин Али остана 20-а в ловната стрелба

19-годишната световна шампионка за девойки не успя да стигне до място в топ 6 на дисциплината "трап", което дава право на участие на финала

Селин Али остана 20-а в ловната стрелба на олимпийския турнир в Токио. Така 19-годишната световна шампионка за девойки не успя да стигне до място в топ 6 на дисциплината „трап“, което дава право на участие на финала. В първия ден от квалификациите Али бе 16-а, като завърши с 69 точки, а днес тя започна добре и в първия кръг имаше само 1 грешен изстрел и 24 успешни. Във втория обаче тя направи още 3 грешки, които я смъкнаха надолу в крайното класиране, като тя завърши с общ сбор от 115 точки от двата квалификационни дни.

Първа в квалификациите е словачката Зузана Рехак Стефечкова с перфектна стрелба от 125 точки. С три точки по-малко на второто място остана Алесандра Перили (Сан Марино), а третото място с по 121 точки си поделиха Силвана Станко (Италия) и Летиша Сканлан (Австралия).

"Със сигурност вълнението беше много, много голямо - каза Селин. -  Това е нещо, което не съм изживявала никога. Ходила съм на много големи състезания, но не съм изпитвала подобно нещо. Имах резултат, към който се целях, приближих се максимално до него - може би 2 панички над това, което направих тук. В никакъв случай не се чувствам сломена. Главата ми е високо вдигната. Със сигурност имам пропуски, върху които да работя, но винаги трябва да гледаме позитивно на нещата и да извличаме позитивното."

Тийнейджърката обясни още, че и изключително горещото време също е повлияло. "Условията оказаха изключително влияние - продължи тя. - Беше много тежко. В официалните тренировки стреляхме на дъжд, в състезанието беше много горещо и задушно. Не е лесно да стоиш на слънцето за толкова дълго време. Аз лично имам много тежки главоболия от това слънце. Ние сме на открито и условията по принцип много влияят. Това, че съм тук е голяма награда за мен. Да съм част от цялото това преживяване, цялото това приключение. За мен е чест, че съм тук. След три години си пожелавам да съм в Париж и със сигурност да се представя по-добре от сега.", коментира българката. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Димова
    29 юли 2021 22:25

    Щеше да е чест, ако по силата на феар плея беше се отказала от купената си квота, която е спечелена от Мирослава Минчева в спортната стрелба и продадена на Селин, само и само Мирослава да не отиде на Олимпиадта. А колкото до условията _ те са еднакви за всички състезатели.Все пак добро представяне..Журналистите трябва да проверявайте информацията, която поднасят на своите читатели, а не да създавате фалшиви герои.

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега