Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Село Бата ще има нов парк и повече зелени площи

Село Бата ще има нов парк и повече зелени площи

Община Поморие подписа двустранно споразумение с министъра на инвестиционното проектиране проф. арх Иван Данов във връзка с изпълнение на процедурата за подпомагане на малките населени места по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Проектът на Община Поморие „Централен парк и зелена площ в с. Бата” е одобрен да получи финансова помощ от държавния бюджет на стойност 224 135,87 лв.

Община Поморие подписадвустранно споразумение с министъра на инвестиционното проектиране проф. архИван Данов във връзка с изпълнение на процедурата за подпомагане на малкитенаселени места по Публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитиена регионите”. Проектът на Община Поморие „Централен парк и зелена площ в с.Бата” е одобрен да получи финансова помощ от държавния бюджет на стойност224 135,87 лв.

В откритата процедура, проведена на три етапа, участваха237 проектни предложения, от които бяха одобрени едва 21.Основнитедейности по проекта включват: Изграждане на алейна мрежа и настилки, фитосанитарнаоценка на съществуващата дървесна растителност, озеленяване, изграждане наамфитетатър, изграждане на поливна система и на основни подходи и изходи къмобекта.

Предвижда се изграждане на симетрично разположени обходни алеи, междукоито ще се обособят кътове за отдих и наблюдение към всяка от тях. Ще сеизгради открит театър с полукръгла форма, предназначен за обществени прояви иконцерти. Предвидена е зона за детски игри, чрез две възрастово разделениплощадки.

Алейната мрежа ще води и до билков кът, изграден с познавателно-възпитателнацел и до кът с хранилки за птици. Предвиденое  парково и специализирано сценично осветление.Основната цел напроекта е изграждането на по-красива, благоустроена и озеленена среда.

Паркътще допринесе за развитието на културата и спорта и ще превърне Бата впо-привлекателно място за туризъм и отдих.Предстои Министерствотона инвестиционното проектиране на обяви процедура по избор на изпълнител задейностите по проекта.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега