Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Село Бисер заплашено от втора вълна, този път опасността идва от яз. Елена

Село Бисер заплашено от втора вълна, този път опасността идва от яз. Елена

Има опасност от скъсване на стената на язовир Елена, намиращ се под село Елена, по поречието на река Бисерска. Скъсала се е дигата на река Марица при село Генералово.

Има опасност от скъсване на стената на язовир Елена, намиращ се под село Елена, по поречието на река Бисерска. При евентуална авария водата ще премине отново през с. Бисер, което вчера остана под вода заради скъсване на стената на язовир "Иваново".

Оказва се, че основният изпускател на язовир Елена е бетониран. Следва да се предприемат спешни мерки за контролирано изпускане на вода от язовира, съобщиха от МВР. Оттам допълват, че обстановката на територията на страната продължава да бъде усложнена. Над по-голямата част от страната вали сняг. Духа силен, на места до ураганен вятър.

Най-тежка е обстановката в област Хасково. В района на бедстващото с. Бисер продължават спасителните и неотложните възстановителни работи. От селото са евакуирани над 60 души. В работите участват сили на МВР, МО, БЧК и други институции. В спасителните операции са включени 19 екипа от ГДПБЗН от областните управления в Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Пазарджик, Стара Загора и Бургас. На място са 3 БТР-60 ПБ на дирекция „Специализирани полицейски сили” при ГД „Охранителна полиция”.

Три модула на МО от гарнизоните Хасково, Пловдив и Стара Загора участват в спасителните работи. Изпратени са автомобили за извозване на умрели животни към Ветеринарната служба в Харманли. Уведомени са всички износители на живи животни временно да преустановят износа за Турция до нормализиране на обстановката на ГКПП „Капитан Андреево”. На тел.112 е получена информация, че се е скъсала дигата на река Марица при село Генералово, изпратени са екипи.

Министерството на земеделието и храните е организирало извозването на хранителни продукти за бедстващите хора в с. Бисер и Свиленград. Селата Любеново, Родопи и Брягово в района са откъснати от другите населени места, поради повреди на пътища, водещи към тях. Създадена е организация населението в тези села да бъде снабдено с храни и други стоки от първа необходимост.

В кв. Гебрен на Свиленград е проведена евакуация на населението от силите на МВР и МО, на безопасно място са изведени 58 жители на квартала. В района продължава работата на екипите по изпомпването на вода от засегнатите сгради. През последните часове основните усилия се насочват към отводняване на с. Бисер, Харманли, Свиленград и част от Димитровград.

Остава усложнена пътната обстановка. Пътните настилки са заснежени и заледени, същите се обработват и опесъчават. Затворени са проходите: „Златишки”; „Твърдишки”; ,,Върбишки”; „Троянски”; „Дюлински”; „Вратник”; „Айтоски”; „Шипка”; „Петрохан”; а през „Пампорово”, „Рожен”, ,,Превала”, „Печинско”. Всички МПС да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. Магистралите в страната са заснежени с обработена пътна настилка.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега