Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шеметна надпревара и много купи за състезателите в третия ден на "Бургас Офроуд"

Шеметна надпревара и много купи за състезателите в третия ден на "Бургас Офроуд"

Стотици зрители от различни части на страната се събраха на пясъчната кариера край Българово на 8 декември, за да наблюдават драматичния финал на „Бургас офроуд” 2012.

Стотици зрители от различни части на страната се събраха на пясъчната кариера край Българово на 8 декември, за да наблюдават драматичния финал на „Бургас офроуд” 2012. Тази година състезанието влезе в календара на Българската федерация по автомобилен спорт  като Пети  кръг от националния шампионат по офроуд и оправда очакванията на феновете с бензин в кръвта.  Негови организатори са клубовете „Геа Офроуд 4х4” и Vromos.com.

Интригата за купата остана най-силна в състезателните класове Т1 и Т2 до самата кулминация на тридневната надпревара. Тя дойде  в затворения етап на пясъчната кариера край  Българово, която силният дъжд от предния ден  превърната в лунен пейзаж, показвайки  най-доброто от възможностите на участниците. 

От своя страна записаните  в клас „любители” демонстрираха висок състезателен дух и истинско спортсменство, а наградата за  феърплей отиде при двама бургазлии. Краят на изтощителния ден завърши с вдигане на купи и наздравици с шампанско между победители и победени в хотелски комплекс „Атлантис” в Сарафово.

Не липсваше и вкусен десерт – изненадата от организаторите бяха цели 3 огромни торти, посветени на медийните партньори и главините спонсори на събитието. В най-силния клас T1 отличията връчи зам.-областният управител на Бургас – Атанас Терзиев. „”Бургас офроуд” е важно събитие от спортния календар на Бургас и привлича все повече любители на автомобилизма и от други области на страната. 

Третото му издание го превръща в традиция за града. Поздравявам организаторите, победителите, както и всички участници, които следихме с интерес през последните три дни ”, каза  Терзиев. Той си пожела догодина състезателите  отново да премерят сили в Бургас.  Първо място в клас „T1”  завоюваха Орлин Алексиев и Пламен Николов от клуб „4x4 Адвенчър”.

Второ място грабнаха Траян Траянов и Зорница Тодорова от същия клуб, а на трето се класираха Константин Чолаков и Николай Грънчев от бургаския клуб „Геа офроуд 4х4”. Въпреки че клубовете организатори не могат да  участват със свои екипажи - по време на „Бургас офроуд” 2012 ясно си пролича техния почерк. Това стана благодарение на  Ончо Ончев, който проектира трасето на третия етап в пясъчната кариера. Той получи поздравления от собствения си клуб „Gea offroad 4x4” в лицето на Атанас Георгиев, както  и от Явор Атанасов, представител на Vromos.com.

Пясъчната кариера  е един  от най-силните козове на организаторите, защото осигурява перфектна видимост и по тази причина събира много публика. Тя  изглежда различно всеки ден и е трудно да се повярва, че е само на 10 минути от Бургас, но доза драматизъм за карането допринесе и силният дъжд, който наводни участъци от нея и превърна пясъка в лепкава кал. Заради хлъзгавото и изключително трудно трасе  се наложи организаторите да отменят автокеча, който бе предвиден като изненада за публиката. Въпреки това зрителите останаха впечатлени защото наблюдаваха офроуд от най-висок клас – такъв какъвто може да се види само на най-голямото немско състезание BAJA SAXONIA.

„”Бургас офроуд” 2012 се проведе в три дни – 6,7 и 8 декември. В първите два екипажите караха по черен път край селата Бата, Драганово, Брястовец, Изворище и Банево. Третият ден състезанието бе тип „баха”. Участниците тръгнаха от квартал  „Сарафово”, стигнаха до пясъчната кариера в Българово, където етапа се затвори, направиха 5 обиколки и след това се отправиха към финиша отново в Сарафово”, обясниха Атанас Георгиев и Явор Атанасов.

Шеметната надпревара дотолкова завладя бургазлии, че в социалната мрежа фейсбук в хит се превърна снимка на участник, написал на задната част на автомобила си: „Аз обичам Бургас”. Ето списък и на останалите победители. В  клас  „Т2”  първо място заеха Христо Калинков и Ясен Денев от  клуб АСК „Добрич”. Второ   място грабнаха Костадин Тошев и Тодор Тиролски от АСК „Черно море”, а трето  Десислава Тодорова и Тодор Христов от клуб „4x4 Адвенчър”. Участниците в клас „любители”  се раздадоха до край. Първо  място заеха  Николай Колев и Венелин Градев от  АСК „Черно море”. Спечелилите  2 място Михаил Малчев и Живко Стоянов от бургаския АСК „Геа офроуд”   взеха и наградата за феърплей.

На трето място се класираха  Свилен Максимов и Пламен Генчев от „Network Racing”. При моторите в клас „мото”  първи  купата вдигна Пламен Янков от  „Ендуро груп”, 2 място зае  Хранимир Анастасов  от АСК „Черно море”, а трето  Красимир Колев от  „Extreme Toyota Venci”. Всички призьори получиха купи и награди от спонсорите на „Бургас офроуд” 2012 – моторни масла „Motul”  и фитнес „Pure Health & Fittness”.

Всички снимки от третия състезателен ден може да откриете тук!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега