Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шест от топ страните с най-високо ниво на образование на изложение у нас

Шест от топ страните с най-високо ниво на образование на изложение у нас

От 19 до 21 октомври, в Националния дворец на културата, ще се проведе седмото издание на международно изложение за образование „Образование без граници”.

От 19 до 21 октомври, в Националния дворец на културата, ще се проведе седмото издание на международно изложение за образование „Образование без граници”. През есенното издание отново ще видим участници от няколко континента, включително и от шест от водещите държави, които имат най-високото образование в света.

Според Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Топ-10 на страните с най-високо ниво на образование са 1. Канада, 2. Израел, 3. Япония, 4. САЩ, 5. Нова Зеландия, 6. Южна Корея, 7. Великобритания, 8. Финландия, 9. Австралия и 10. Ирландия. Според доклада държавите с най-високо образованите граждани са и най-богатите страни в света. В списъка попадат САЩ, Япония и Канада, които имат едни от най-големите брутни вътрешни продукти.

Шест от изброените Топ-10 страни с най-високо ниво на образование ще бъдат представени на седмото издание на международно изложение за образование „Образование без граници”. От петък до неделя (19 до 21 октомври) ще видим представители от Канада, Япония, САЩ, Великобритания, Финландия и Австралия.

В Канада над половината от населението има висше образование и държавата е световен лидер в областта на образованието (51%). В Япония показателят сочи, че 45% от възрастното население притежава висше образование, а в САЩ този процент е 42 пункта. Въпреки че Съединените щати отчитат най-голям ръст на своето население за периода 2000 – 2009 г., прирастът на тази част от него, която притежава някаква форма на висше образование в сравнение с прираста на население се забавя.

Средният процент на населението с висше образование в Обединеното кралство е 38%. Броят на чуждестранните студенти в британските висши учебни заведения съставлява 16% от общия брой учащи. Същият процент на висшисти има и в Австралия. Населението на Австралия нараства с около 14.6% за периода 2000 – 2009 г. и по този показател е на трето място сред изследваните държави. Страната също привлича огромен брой чуждестранни студенти.

Интересно е мястото на България на фона на най-образованите нации в света. Според изнесените данни на НСИ последната година (2011/2012 г.) нетният коефициент на записване в университети и специализирани висши училища е 37.3%. Въпреки това само 24.6% от българите на възраст 25 – 64 години имат висше образование. С представители от всички тези държави, както и много други можете да се запознаете тази седмица в Националния дворец на културата в София. На „Образование без граници” ще намерите полезна информация и много изненади. Входът е свободен след предварителна регистрация тук или на място в НДК!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега