Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Севан": Складовете ни със зърно са запечатани, десетки камиони са блокирани

"Севан": Складовете ни със зърно са запечатани, десетки камиони са блокирани

„Това е поредна инвентаризация в рамките на седмица. Наличността на зърно в складовете на дружестото е установена от служители на Агенция по зърното. Считаме, че проверката не е свързана с установяване на данъчни задължения, а с установяване на наличности на зърно, във връзка с препятсване на търговски сделки на дружеството”, посочват от "Севан".

Полицията блокира зърнобаза на големия завод "Севан" в село Свобода в Община Камено. От фирмата изпратиха до "PoligrafF" позиция, в която се съобщава, че снощи около 24 часа складовете им са били запечатани под предлог, че се извършва инвентаризация на зърно. 

„Това е поредна инвентаризация в рамките на седмица. Наличността на зърно в складовете на дружестото е установена от служители на Агенция по зърното. Считаме, че проверката не е свързана с установяване на данъчни задължения, а с установяване на наличности на зърно, във връзка с препятсване на търговски сделки на дружеството”, посочват от фирмата. 

От там коментират още, че инвентаризацията е приключила тази сутрин при пълно съдействие от тяхна страна, но въпреки това и въпреки уверението, че ще им бъде разрешено да товарят на кораб, който в момента е в Пристанище Бургас, без заповед или писмено обяснение, десетки от транспортните средства на дружеството са блокирани.„Дейността на дружеството и достъпа до складовата база в село Свобода са блокирани без каквато и да е заповед и без посочване на причина за това”, твърдят от „Севан”. Предоставяме ви цялата позиция на дружеството без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА, 

С НАСТОЯЩОТО ПИСМО ВИ ИНФОРМИРАМЕ, ЧЕ НА 17-ТИ СРЕЩУ 18-ТИ МАРТ 2022Г. ОКОЛО 24 ЧАСА,  ПОД ПРЕДЛОГ, ЧЕ СЕ ИЗВЪРШВА ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ НА ЗЪРНО В ЗЪРНОБАЗА „СЕВАН“ НАХОДЯЩА СЕ В С. СВОБОДА, ОБЩ. КАМЕНО, БЯХА ЗАПЕЧАТАНИ СКЛАДОВЕТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО. ТОВА Е ПОРЕДНА ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ В РАМКИТЕ НА СЕДМИЦА. НАЛИЧНОСТТА НА ЗЪРНО В СКЛАДОВЕТЕ НА ДРУЖЕСТВОТО Е УСТАНОВЕНА ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА АГЕНЦИЯ ПО ЗЪРНОТО. СЧИТАМЕ, ЧЕ ПРОВЕРКАТА НЕ Е СВЪРЗАНА С УСТАНОВЯВАНЕ НА ДАНЪЧНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, А С УСТАНОВЯВАНЕ НА НАЛИЧНОСТИ НА ЗЪРНО, ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕПЯТСТВАНЕ НА ТЪРГОВСКИ СДЕЛКИ НА ДРУЖЕСТВОТО. ИНВЕНТАРИЗАЦИЯТА ПРИКЛЮЧИ СУТРИНТА НА 18.03.2022Г. 

ПРИ ПЪЛНО СЪДЕЙСТВИЕ НА ДРУЖЕСТВОТО, НО ВЪПРЕКИ ТОВА И ВЪПРЕКИ УВЕРЕНИЕТО, ЧЕ ЩЕ НИ РАЗРЕШАТ ТОВАРЕНЕ НА КОРАБ, КОЙТО СЕ НАМИРА В ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС, БЕЗ КАКВАТО И ДА Е ЗАПОВЕД ИЛИ ПИСМЕНО ОБЯСНЕНИЕ, БЯХА БЛОКИРАНИ ДЕСЕТКИ ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА НА ДРУЖЕСТВОТО. ДЕЙНОСТТА НА ДРУЖЕСТВОТО  И ДОСТЪПА ДО СКЛАДОВАТА НИ БАЗА В С. СВОБОДА СА БЛОКИРАНИ БЕЗ КАКВАТО И ДА Е ЗАПОВЕД И БЕЗ ПОСОЧВАНЕ НА ПРИЧИНИТЕ ЗА ТОВА. 

В МОМЕНТА ТОВАРИМ КОРАБ С ПШЕНИЦА В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ТЪРГОВСКИ ДОГОВОР, КОЙТО Е РЕГИСТРИРАН В БУРГАСКАТА ТЪРГОВСКО- ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА. КОРАБЪТ СТОИ НА КЕЙ И ПРЕСТОЯТ МУ НОСИ ЗАГУБИ ЗА ФИРМАТА. НЕУСТОЙКИТЕ, КОИТО ТЪРПИМ ЗА ПРЕСТОЙ НА КОРАБА СА В РАЗМЕР НА 30 000  ДОЛАРА НА ДЕН. СЪЩО ТАКА ПОЛУЧАВАМЕ ПРОТЕСТНИ ПИСМА ОТ КАПИТАНА НА КОРАБА ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА Е СПРЯНО ТОВАРЕНЕТО. СЕВАН ООД Е ФИРМА С БЕЗУПРЕЧЕН ТЪРГОВСКИ ИМИДЖ КАКТО В БЪЛГАРИЯ, ТАКА И В ЧУЖБИНА И ТАЗИ СИТУАЦИЯ ВЛИЯЕ НЕГАТИВНО В ОТНОШЕНИЯТА С НАШИТЕ ПАРТЬОРИ.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега