Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Севернокавказки лидер пое отговорността за атентата в Москва

Севернокавказки лидер пое отговорността за атентата в Москва

Лидерът на ислямистите в Северен Кавказ Доку Умаров пое отговорността за кървавия атентат на летище Домодедово, съобщиха световните агенции.

Лидерът на ислямистите в Северен Кавказ Доку Умаров пое отговорността за кървавия атентат на летище Домодедово, съобщиха световните агенции. Свързаният с чеченските бунтовници сайт kavkazcenter.com съобщи, че късно снощи е получил видеозапис, в който Умаров заявява, че лично е разпоредил самоубийственото нападение от 24 януари, при което загинаха 36 души. Той уверява също, че ще има още подобни нападения с цел създаването в Северен Кавказ на независима мюсюлманска държава, управлявана от шериата. Преди два дни  същият сайт разпространи друг видеозапис, в който Умаров заплаши, че 2011 г. ще бъде "година на кръв и сълзи" за Русия.  

Над 30 човека загинаха, а над 130 бяха ранени при двата взрива на московското летище Домодедово, сред които и българин с австрийско гражданство. Кръвопролитието  стана на 24 януари в ранния следобед в залата за получаване на багаж на терминала за пристигащи. След терористичния акт на летище „Домодедово” президентът на Русия Дмитрий Медведев разпореди извънреден режим за сигурност по всички летища и гари, а също така в големите транспортни възли. Той нареди още да бъде създадена група за провеждането на всички следствени действия „по горещи следи”, съобщи ИТАР-ТАСС. Дмитрий Медведев се закани, че лицата, които стоят зад самоубийствения бомбен атентат, ще бъдат открити и наказани, съобщава Ройтерс. “Жалеем за жертвите на терористичния акт на летище Домодедово. Организаторите му ще бъдат открити и наказани”, зарече се Медведев.

Седмица след атентата стана ясно, че бомбата на летище Домодедово в Москва е била взривена от 20-годишния Магомед Евлоев от Ингушетия. Чрез дактилоскопична експертиза и ДНК анализ следователите са установили самоличността на терориста самоубиец.  36 човешки живота лежат на съвестта на Магомед Евлоев, студент от Ингушетия, попаднал под влиянието на вербовчици от бандитските групи в Северен Кавказ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега