Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сийка Милева: Прокуратурата ще изиска информация за включените в „Магнитски”

Сийка Милева: Прокуратурата ще изиска информация за включените в „Магнитски”

"Мога да потвърдя за поредна хакерска атака срещу интернет-страницата на прокуратурата. Малко преди 13 часа към сайта на прокуратурата са регистрирани опити за едновременно влизане, многокротно надвишаващ установения лимит.Прокуратурата незабавно ще се самосезира и ще възложи извършването на проверка на ДАНС и ГДБОП".

Още в понеделник прокуратурата ще изиска от ГДБОП, ГДНП, ДАНС, НАП, КПКОНПИ, Агенция по вписвания и други държавни органи да предоставят наличната при тях информация по отношение на лицата, включени в списъка “Магнитски”. Това се казва в коментар на Сийка Милева, говорител на главния прокурор, публикуван на Facebook страницата на държавното обвинение. 

Припомняме, че в петък САЩ санкционира още българи по списъка "Магнитски".  В списъка са Александър Христов Николов, бившите министри Владислав Горанов и Румен Овчаров, бившият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Киров Генов и председателят на Национално движение "Русофили” Николай Малинов. 

"Мога да потвърдя за поредна хакерска атака срещу интернет-страницата на прокуратурата. Първоначалната информация сочи, че и в случая се касае за хакерска атака с източник Руската Федерация.Малко преди 13 часа към сайта на прокуратурата са регистрирани опити за едновременно влизане, многокротно надвишаващ установения лимит.Прокуратурата незабавно ще се самосезира и ще възложи извършването на проверка на ДАНС и ГДБОП. Очакваме службите за сигурност да си свършат работата и след приключване на проверките да докладват материалите в прокуратурата за преценка има ли достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.

Прави впечатление, че хакерската атака идва по-малко от 24 часа след обявяването на новите санкции по глобалния закон “Магнитски”, свързани и със зловредното руско влияние. Знаете добре, че по отношение на две от санкционираните лица има внесени обвинителни актове. Румен Овчаров е подсъдим, има присъда на две инстанции. По отношение на Николай Малинов е внесен обвинителен акт в СГС за шпионаж в полза на Русия.В НСлС се води разследване за корупция, в което се събират доказателства за съпричастност и на други две санкционирани лица.В този смисъл прокуратурата вижда в налагането на санкциите и подкрепа от нашите евроатлантически партньори в усилията ни да се противопоставяме на зловредното руско влияние срещу Република България и региона", се казва още в коментара на Сийка Милева.

Коментар на Сийка Милева, говорител на главния прокурор: Мога да потвърдя за поредна хакерска атака срещу...

Публикувахте от Прокуратура на Република България - Пресцентър в Събота, 11 февруари 2023 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега