Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Силна буря удари Плевен навръх празника на града

Силна буря удари Плевен навръх празника на града

Работата по отстраняване и оценяването на щетите ще продължи и днес.

Силна буря удари Плевен навръх празника на града. През цялата нощ аварийно спасителните екипи на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ бяха на горещите точки за отстраняване последствията от силната буря.

Само до 17:45 сигналите за отводняване на помещения, опасно надвиснали предмети, счупени клони и паднали дървета на пътни платна, паркинги, междублокови пространства и градини са около 70. Сигнали за последствия от стихията са постъпвали и през цялата нощ, предават от пресцентъра на МВР.

Техника на Регионалната дирекция започна разчистване улиците в Плевен непосредствено след бурята. Оказано е съдействие на стотици хора.  Пътните платна  в областта бяха спешно разчистени– отстранени бяха паднали дървета на пътя Долна Митрополия – Тръстеник, Долни Дъбник – Искър, Кнежа – Искър.

Бурята връхлетя около 17:00 часа със силни ветрове, дъжд и градушка. Макар и кратко, влошаването на времето е успяло да нанесе значителни материални щети в региона. Работата по отстраняване на щетите ще продължи и днес. Бедствено положение е в сила за община Бяла Слатина, както и в самия Плевен.  До момента има данни за един пострадал, чийто живот не е в опасност, предава Нова. Няма информация за бедстващи хора. Днес стартира опис на щетите.

Междувременно вчера Плевен отбеляза своя празник. Събитията стартираха при слънчево време сутринта, като програмата включваше и откриване на нов паметник на Емил Димитров в центъра на града. Празникът трябваше да приключи вечерта с концерт и празнична заря.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега