Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Симеон Дянков посети Куполната гробница в Поморие

Симеон Дянков посети Куполната гробница в Поморие

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков лично направи инспекция на дейностите, които се извършват в Куполната гробница, обект от проекта „Виа Понтика”.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков лично направи инспекция на дейностите, които се извършват в Куполната гробница, обект от проекта „Виа Понтика”. „Поморие е една от малкото общини, които са пред приключване на първия етап от проекта и е одобрена за втори етап, в който ще продължи реставрацията и консервацията на гробницата” - заяви кметът Иван Алексиев след срещата с министъра.         

Посещението на вицепремиера е свързано с участието му в дискусията за старта на кампанията „Чудесата на България“. „Шест милиона лева ще бъдат предоставени от правителството тази година за археологическите обекти от маршрута Виа Понтика – юг” - заяви Симеон Дянков на срещата в Бургас. Средствата ще бъдат използвани за финансиране на археологически проучвания, реставрация и консервация на обектите.         

Предстои към „Виа Понтика“  да бъдат включени още 4 нови проекта тази година. Това са Русокастрон,  Деултум и още две крепости в Обзор. Вицепремиерът  бе категоричен, че развитието на културно-историческия маршрут ще допринесе за удължаването на  туристическия сезон.         

В дискусията взеха участие  още  директорът на НИМ проф. Божидар Димитров,  директорът на Националния археологически институт с музей при Бан доц. д-р Людмил Вагалински, директорът на РИМ Бургас Цоня Дражева, археолози и кметовете на общини от бургаски регион.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега