Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Синоптиците предупреждават: Времето рязко се влошава - идва сняг със студ и вятър

Синоптиците предупреждават: Времето рязко се влошава - идва сняг със студ и вятър

След обяд от запад облачността ще се увеличи и до вечерта ще има валежи от дъжд, на повече места в западната половина от страната.

През днешния ден ще преобладава слънчево време, на места в низините и котловините - мъгливо. След обяд от запад облачността ще се увеличи и до вечерта ще има валежи от дъжд, на повече места в западната половина от страната. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 12°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирани от "Dariknews".

Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко по-ниско от средното за месеца.През нощта облачността бързо ще се разкъса и ще намалее, над по-голямата част от страната до ясно време. Ще духа слаб югозападен, в Североизточна България – до умерен западен вятър. Минималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в София – около 2°.В петък (5 януари) ще преобладава слънчево време. След обяд облачността над Западна България ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. 

Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София – около 10°.Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се увеличи. Преди обяд ще духа умерен, по високите части и временно силен северозападен вятър, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните райони – умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

През почивните дни над по-голямата част от страната облачността ще бъде предимно значителна. Късно вечерта в събота и през нощта срещу неделя от юг ще завали дъжд, над около 1800 m - сняг.В неделя валежи от дъжд ще има на много места, повече като количество ще са в Югозападна България. В източната половина от страната югозападният вятър ще е умерен, временно силен. Температурите ще останат по-високи от обичайните за периода. 

В началото на новата седмица, с ориентиране на вятъра в Западна България от северозапад, в Източна - от североизток, ще нахлува студен въздух. Температурите бързо и значително ще се понижат. Ще бъде облачно.В понеделник ще вали дъжд, но със застудяването в много райони от Северна България и високите котловини в Западна дъждът ще премине в сняг; до вечерта и по Южното Черноморие ще завали сняг.Във вторник валежите ще са от сняг, но ще са на по-малко места и ще са предимно слаби.

Ще бъде студено, в много райони температурите ще са с обратен дневен ход, дневните почти навсякъде вече ще са под нулата.В сряда вероятността за валежи намалява още. Облачността ще е променлива, вятърът - север-северозападен, до умерен. Сутринта ще е с минимални температури между минус 10° и минус 5°, през деня ще започне затопляне, максималните температури ще са между минус 4° и 1°.В четвъртък ще бъде предимно слънчево, сутринта студено, през деня още малко ще се затопли.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега