Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След отпадането на дерогацията: Ще поскъпнат ли цените на горивата и с колко

След отпадането на дерогацията: Ще поскъпнат ли цените на горивата и с колко

Николов добави, че е трябвало да се намери правилната формула как държавата да може да прибира, ако не цялата, то част от дерогацията.

От първи март България не може да внася руски петрол, а рафинерията в Бургас ще трябва да заработи с друга суровина. Какви са прогнозите на бранша и какво ще се случи с цените по бензиностанциите, питат от NOVA.

Цените на горивата плавно се повишават. Това отчитат малките и средни търговци, след като от 1 март отпадна дерогацията за руски петрол.Шоково поскъпване на най-масовия бензин А95 и дизел не се очаква, но тенденцията е към повишаване на цените, прогнозират от Асоциацията на малките и средни търговци. Причината – държавата не може да влияе на ценообразуването.Неизвестните около вноса на друг сорт нефт и предстоящата му преработка, както и политическата нестабилност около ротация също били фактори, които влияят на пазара на горива у нас.

„Дерогацията, която вече действа, няма как да не се отрази на цените. „Лукойл” все още има запаси от руски петрол. Няма рафинерия, която да не се запасява с месеци напред”. Това коментира в ефира на „Здравей, България” Николай Николов, председател на Националното сдружение на малките търговци на горива.По думите му влиянието на сорт Брент върху цените няма как да не се отрази. Според него е възможно да има увеличение от 20 до 30%. Николов добави, че е трябвало да се намери правилната формула как държавата да може да прибира, ако не цялата, то част от дерогацията.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега