Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

След проверка: Подготовката на плаж "Делфин" за лятото върви по правилата

След проверка: Подготовката на плаж "Делфин" за лятото върви по правилата

В момента се изгражда временен преместваем обект, тоалетни и дървена лека ограда.

По разпореждане наминистрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма НиколинаАнгелкова експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите -Бургас, Министерството на туризма и кметът на община Царево извършиха съвместнапроверка по сигнал за строителни дейности на морски плаж „Делфин“.

В хода на проверкатабеше установено, че на плажа в момента се изгражда временен преместваем обект,тоалетни и дървена лека ограда. Изградената през миналогодишния летен сезондървена стълба е изцяло демонтирана. Дървеният материал от нея не е премахнат ив момента  се използва за изграждане наобектите на плажа.

Представители наобщината и строителния контрол са направили замерване за установяване наместоположението на изграждащите се обекти спрямо одобрената от Министерствотона туризма схема.  Според първоначалнитерезултати те отговарят на определената схема. Експертите на Министерството натуризма ще направят и контролна проверка дали обектите се вписват всхемата. Предстои и геодезично замерване и ако то установи, че заграждението е разположено натериторията на плажа, ще бъде издадено предписание за премахване.

Проверката установи, чезаграждението не препятства достъпа до плажа. Заради стръмния терен към ивицата Община Царево е внесла в РИОСВ-Бургаспредложения за осигуряване на трасе до морския плаж.  Изискано е становище от дирекцията на ПП„Странджа“, за да се намери най-подходящото място за осигуряване на пешеходниядостъп към плажа, който да е щадящ за околната среда.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега