Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Слънчев бряг дава незаконните обекти на прокуратурата

Слънчев бряг дава незаконните обекти на прокуратурата

Проблемът с незаконните обекти в Слънчев бряг надхвърля регионалното измерение, превръща се в национален и дори международен въпрос. Обезпокоено от бездействието на ангажираните институции, ръководството на „Слънчев бряг” АД настоява за спешна намеса на Главния прокурор за изход от протаканата с години ситуация.

Проблемът снезаконните обекти в Слънчев бряг надхвърля регионалното измерение, превръща сев национален и дори международен въпрос. Обезпокоено от бездействието наангажираните институции, ръководството на „Слънчев бряг” АД  настоява за спешна намеса на Главния прокурорза изход от протаканата с години ситуация.

Голяма част от незаконните обекти саизградени на терени, собственост на дружеството, което представлявасамоуправството и се определя като престъпление от Наказателния кодекс. Слънчевбряг е под мониторинга на много западни дипломати, а незаконно извършващите сена територията му действия уронват международния имидж на страната ни, засягатинтересите и сигурността на стотици хиляди гости на курорта, повечето от коитоса чуждестранни граждани. Акционернотодружество нееднократно е сезирало оправомощените по ЗУТ държавни органи - ДНСК,РДНСК-ЮИР, РОНСК-Бургас и Община Несебър за незаконно поставените обекти,незаконното строителство и незаконните пристройки и надстройки на сградите,разположени на територията на кк.Слънчев бряг-изток.

До момента поотстраняването им не са предприети действия. Стига се само до констатиране наобектите, но без задвижване и финализиране на процедурата по премахване. „Вслучай, че прецените, че с бездействието си компетентните органи са извършилипрестъпление по НК, моля Ви да образувате наказателно производство”,  пише изпълнителният директор на „Слънчевбряг” АД Златко Димитров в сигнала си до главния прокурор Сотир Цацаров  Към него са приложени  23 жалби и сигнали, изпращани до отговорнитеинституции в периода от 2010 до 2013 г.

Най-многонезаконни постройки има по крайбрежната алея на комплекса в концесионнитетеритории на плажовете, коментира Златко Димитров. Акционерното дружество неполучава никаква информация относно схемата за поставяне на обекти наконцесионерите на трите плажа - Слънчев бряг-Север, Слънчев бряг-Централен иСлънчев бряг – Юг. Не е ясно и къде започва и свършва концесионната територия –точни граници не са маркирани. Дружеството вече е заявило пред МРРБ готовносттаси да окаже финансова помощ при решаването на този проблем. Туристическиятсезон започна, а амбицията на ръководството на „Слънчев бряг” АД да се справи спроблема „незаконно строителство” остава нереализирана.

На дружеството не едадена  институционална възможност дасанкционира и премахва незаконните обекти. То може единствено да ги констатира,да подава сигнали до оторизираните държавни органи и според възможностите, сида оказва съдействие в борбата с нарушителите. Ръководството на „Слънчевбряг”  АД е приело за своя кауза даизгради нов имидж на курорта, да повиши качеството на услугите и да привлечетуристи от  по-висока класа. Затова щепродължава да води непримирима борба с незаконното строителство, което създавапредпоставки за развитие на „сенчестия бизнес” и уронва престижа на страната никато правова, спазваща законите държава.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега