Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Слънчев бряг посреща 55-годишнината си в Бургас

Слънчев бряг посреща 55-годишнината си в Бургас

Тази година, Курортен комплекс „Слънчев бряг“ навършва 55 години от създаването си. Кулминацията на честванията обаче ще се състои в Бургас. Концертът по случай годишнината ще се проведе в Летния театър, на 28-ми май, от 20 ч. Това съобщи днес пред журналисти директорът на „Слънчев бряг“ АД – Златко Димитров.

Тази година, Курортен комплекс„Слънчев бряг“ навършва 55 години от създаването си. Кулминацията начестванията обаче ще се състои в Бургас. Концертът по случай годишнината ще сепроведе в Летния театър, на 28-ми май, от 20 ч. Това съобщи днес преджурналисти директорът на „Слънчев бряг“ АД – Златко Димитров.

„Ще се опитаме да организирамезапомнящо се представяне на Слънчев бряг през годините, през които е преминал.Поставили сме си задача да се свържем с всички трайно свързани с курорта, катозапочнем от основателите, всички директори, които са управлявали дружеството,както и всички служители, с които успеем да намерим контакт“, обясни Димитров.

По думите му, концертът ще сесъстои в Бургас поради липсата на терен в курорта, който да може да приемевсички официално поканени лица и страничните гости.  В концерта ще вземат участие дует Ритон, каточаст от историята на емблематичния за курорта фестивал „Златен орфей“, както и СтефанДиомов, балетната трупа на Държавна опера Бургас и др.

Димитров съобщи още, чедружеството е подготвило призове в няколко категории, с които да награди частот хората, оставили следа в историята на Слънчев бряг. Ще се опитаме освен с личната покана към всички свързани с курорта, да удостоим и с признание някои оттях. Няма да можем да дадем приз на всеки, но все пактова са 55 години история“.

Освен концерта, дружеството„Слънчев бряг“ е подготвило и още няколко инициативи, свързани с 55-атагодишнина на курорта. В това число влиза нова изложба, посветена на историятаму, която ще бъде открита във вечерта на концерта на алеята пред Летния театър.След това, паната ще бъдат разположени на главната алея пред централата надружеството в курорта.

В момента тече и подготовка накнижен каталог, който ще проследява историята на Слънчев бряг от първия хотел,първия ресторант, до днешни дни. Вътре ще намерят място автентични ретрофотоси, както и модерни кадри от живота на курорта.

Специално за 55-ата годишнина,„Слънчев бряг“ АД подготвя и издаването на юбилейна пощенска марка. На нея щебъде изобразен кадър от съвременния облик на курорта. „Надяваме се доофициалното откриване на туристическия сезон, което тази година ще се състои на6-и юни, марката да е готова“, поясни Димитров. Очаква се, пощенският знак давлезе възможно най-бързо в обръщение.

Що се отнася до предстоящия летенсезон, Димитров се въздържа от твърди прогнози, свързани с ефекта от кризатаУкрайна - Русия, пояснявайки, че дружеството е най-вече управляващ орган наинфраструктурата и не е пряко свързано с хотелиерската дейност. Въпреки това,директорът изказа надежда, че тенденцията за подобряване на всеки следващ сезонще продължи и през 2014-а година.

„Миналата година имаше най-голямръст по отношение на интереса от точно тези две страни. Тази година две новитуристически компании от този регион проявиха интерес към нас. Самата криза сигурно ще даде отражение, но така или иначе канфликтът си е конфликт. От гледна точка на Слънчев бряг вероятно ще има отлив, от гледна точка на круизите ще има пренасочване на кораби”, коментира Димитров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега