Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Словашкият премиер вече е извън опасност, но състоянието му остава тежко

Словашкият премиер вече е извън опасност, но състоянието му остава тежко

"Премиерът вече е извън опасност, но състоянието му остава тежко и изисква интензивни грижи", каза днес вицепремиерът Роберт Калиняк.

Животът на словашкият министър-председател Роберт Фицо вече е извън опасност, но състоянието на премиера остава тежко, съобщи днес вицепремиерът Роберт Калиняк четири дни след опита за убийство, потресъл Европа, предаде Ройтерс.

"Всички сме малко по-спокойни", заяви Калиняк на пресконференция пред болницата в град Банска Бистрица, Централна Словакия, където оказват лекарска помощ на Фицо.

В сряда 59-годишният Фицо бе прострелян при нападение, което породи тревога от силна политическа поляризация в Словакия.

Калиняк заяви пред журналистите, че състоянието на словашкия премиер все още е твърде тежко, за да се обмисля преместването му в болница в столицата Братислава. Най-страшните опасения за здравето му обаче са вече зад гърба ни, добави той.

"Премиерът вече е извън опасност, но състоянието му остава тежко и изисква интензивни грижи", каза Калиняк.

Атаката срещу Фицо е първото голямо покушение срещу европейски политически лидер от повече от 20 години. Политически анализатори и законодатели твърдят, че покушението е свидетелство за все по-нестабилната и поляризирана политическа обстановка както в Словакия, така и в цяла Европа.  

Вчера Специализираният наказателен съд на Словакия постави, че заподозреният за нападението, идентифициран от прокуратурата като Юрай Ц., ще остане в ареста, след като му бе повдигнато обвинение за опит за убийство. Според местни медии заподозреният е 71-годишен бивш охранител в търговски център, който имал законно притежавано огнестрелно оръжие, отбелязва Ройтерс. 

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега