Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сложна зимна обстановка в страната

Сложна зимна обстановка в страната

На по-голямата част от страната вали сняг. Силният вятър на места предизвиква снегонавявания и сериозно усложнява пътната обстановка. Продължават спасителните и възстановителните работи в област Хасково, съобщават от МВР.

На по-голямата част от страната вали сняг. Силният вятър на места предизвиква снегонавявания и сериозно усложнява пътната обстановка. Продължават спасителните и възстановителните работи в област Хасково, съобщават от МВР.

Домът за временно настаняване на чужденци в гр. Любимец е без питейна вода. Осигурена е бутилирана минерална вода. Дигата на р. Марица при с. Капитан Андреево, община Свиленград е скъсана, водата се връща обратно към с. Генералово, населението е оповестено за предстояща опасност, засега няма бедстващи хора в селото.

Продължават спасителните работи в Свиленград. Без електрозахранване са 11 населени места в областта. Въведено е бедствено положение на територията на области Хасково, Кърджали и община Костинброд, област София.  Нормализира се ситуацията в язовирите от каскада “Арда”. Процентът на запълване на язовирите е както следва: яз. Кърджали – 76,7%, яз. Студен кладенец – 97,7%, яз. Ивайловград – 118,9%..

Намалели са обемите на „Студен кладенец и язовир „Ивайловград“, като контролирано се изпуска вода през преливниците и чрез ВЕЦ. Продължават да преливат 4 язовира - яз. „Боровица“, Камчия, яз. „Ясна поляна“,  яз. „Йовковци“. Продължава контролирано да се освобождава обем чрез отваряне на основния изпускател в четирите язовира – „Тракиец”, „Ахелой”,  „Г. Трайков”  и „Йовковци”.

След като нивото на Марица при Свиленград беше опасно високо, вчера до обяд бе регистрирано задържане и към 23 часа бележи има спад с 20 см от обедните нива. При запазване на тенденцията, очаква се до обед днес да се достигнат нормалните нива за сезона. При Харманли нивото на реката бележи лек спад.  

Има населени места без електричество в общините Елин Пелин, Правец и Костинброд. Нарушено е водоснабдяването в населени места на общините Костинброд и Правец. Провежда се спасителна операция за доставяне на медикаменти в махалите на селата Лъга и Лопян в Етрополския балкан. На спасителен екип от Пожарна безопасност и защита на населението ще бъде предоставена моторна шейна от Планинската спасителна служба на БЧК – Тетевен. На жителите ще бъдат доставени медикаменти и стоки от първа необходимост.

Достъпът до махалите е невъзможен от няколко дена, поради обилен снеговалеж. Има скъсана дига на р. Соколица между селата Обручище и Медникарово, общ. Гълъбово. Залети са земеделски земи. Не са застрашени населени места. В община Сърнево, област Ст. Загора са поискали помощ от БЧК за питейна вода. Помощта е осигурена. Днес в района на с. Бисер и в гр. Свиленград ще работи екип за водно спасяване на БЧК. Организацията ще изпрати в района и психолози.

Необходима е доставка на полипропиленови чували за пясък за изграждане на диги в наводнените населени места в Хасковска област и други райони на страната. Има необходимост и от палатки за настаняване на бедстващи хора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега