Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служебното правителство решава за парите за спешния център

Служебното правителство решава за парите за спешния център

Министерството на здравеопазването и ръководството МБАЛ Бургас са се договорили до 25 август да се изчистят евентуалните нарушения около отпуснатите пари за ремонт на Спешния център в Бургас и те да останат в болницата. Това съобщи бившият депутат от БСП Атанас Зафиров.

Министерството на здравеопазването и ръководството МБАЛ Бургас са се договорили до 25 август да се изчистят евентуалните нарушения около отпуснатите пари за ремонт на Спешния център в Бургас и те да останат в болницата. Това съобщи бившият депутат от БСП Атанас Зафиров.

"Твърденията на ГЕРБ не отговарят на истината, защото сумата от 426 000 лева стои преведена по сметка на МБАЛ. До 25-ти август служебният кабинет и ръководството на болницата имат време са си уточнят нещата и ще стане ясно дали парите ще бъдат връщани”, обясни Зафиров. Според него, причината за искането за връщането на парите била породена от съмнения за опорочаване на конкурса за избор на изпълнител на ремонта.

По-рано днес бившият депутат от ГЕРБ Семир Абу Мелих алармира, че ексминистърът на здравеопазването Таня Андреева, в последните дни на своето управление, е спряла парите, които МБАЛ трябваше да получи за ремонт на Спешното отделение и е поискала от болницата да върне средствата от първия транш. Мотивите за спирането на проекта са преразпределение на средствата в Министерството на здравеопазването. Семир Абу Мелих поиска от Атанас Зафиров, като депутат от БСП да се извини на бургазлии за решенията на ексминистър Таня Андреева.

"Аз не само няма да се извиня за Таня Андреева и за спрените средства за така нареченото „малко пироговче”, но искам да припомня какво направи министър Андреева за здравеопазването в Бургас. Първо бяха отпуснати 200 000 лв. допълнителни разходи за Кръвния център, където оборудването е от 70-те години, и второ на 29 юли 2014г. е подписан договор между Министерството на здравеопазването и МБАЛ Бургас за отпускане на 250 000 лв. за ремонт на Инфекциозното отделение. За тази една година  по отношение на МБАЛ са направени толкова неща от депутатите на БСП, колкото не са направени за болницата по времето на четиригодишното управление  ГЕРБ”, каза Зафиров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега