Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служители на МВР излязоха на протест навръх професионалния си празник

Служители на МВР излязоха на протест навръх професионалния си празник

Пред сградата на МС те поискаха по-справедливо заплащане.

Навръх професионалния си празник и 140-ата годишнина от създаването на МВР, служителите на вътрешното ведомство излязоха на протест пред Министерски съвет с искане за справедливо възнаграждение и увеличение на заплащането за извънреден нощен труд.

Протестът е част от кампанията на КТ „Подкрепа“, СФСМВР, БЛС и БАПЗГ под надслов „За достойни условия и заплащане на нощния труд“ и е провокиран от увеличаващото се напрежение сред членовете ни, породено от факта, че допълнителното заплащане за нощен труд на държавните служители, в т. ч. полицаите, пожарникарите, спасителите и служителите в затворите в България е 0,25 лв. за отработен час. Заплащане, чиято база не е коригирана от 2007 г., когато минималната работна заплата е била 180.00 лв.


"Ето така изглежда патрулен автомобил след нощно дежурство. Дежурство, за което работещите в МВР вземат 2 лева за 8 часа или иначе казано - 0,25 лева/час. 0,25 лева/час допълнително заплащане за нощен труд в България е унизително за всички български граждани, които го полагат".
СФС МВР


"Имаме изчисление, не твърдя, че е точно, около 40 милиона годишно (са нужни). При максимална сума от 2,50 лева. Ние в момента сме склонни и на сума от 1 лев като първа стъпка. Ние не сме сами в искането си, заедно с четири организации сме, и окончателното ни искане е за механизъм, който да доведе до 2,50 лева", коментира Илия Кузманов, зам.-председател на УС на СФС МВР, цитиран от БНТ.

„Аз казах, че съм съгласен, че това е ниско заплащане. Но за да бъде то по-високо, трябва да има възможност за това в бюджета”, коментира на свой ред вътрешният министър Младен Маринов, предава NOVA.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега