Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служители на затворите се събраха на протест

Служители на затворите се събраха на протест

Национален мирен протестен митинг " ЕВРОПА И ЗА НАС " се провежда към момента пред сградите на Министерство на правосъдието и Министерство на финансите.

Национален мирен протестен митинг " ЕВРОПА И ЗА НАС " се провежда към момента пред сградите на Министерство на правосъдието и Министерство на финансите. Митингът е организиран от Синдикат на Служителите в Затворите в България и е официално подкрепен от СФСМВР, НСПС " Огнеборец ", САСМВР, БОЛ " Раковски ", ФНСДУО, СРТПМЛС и др.

Протестът има за цел да обърне вниманието на компетентните институции и българското общество към многобройните проблеми натрупвани с годините на служителите в МЛС. Основната причина за протеста е неосъществения до момента диалог с министъра на правосъдието и министъра на финансите, с цел предоставяне на необходимите допълнителни средства от централния бюджет за 2012 г. за финансово обезпечаване дейностите по изпълнение на наказанието "лишаване от свобода", "пробация" и "задържане под стража" и за увеличаване на социалните плащания на служителите в ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана", които не са индексирани повече от десет години.

Други причини за недоволството сред служителите са: липсата на ясна политика по отношение на наказателно-изпълнителните органи в последните две десетилетия; отсъствието на връзка между отпусканите от държавата средства за издръжка на системата и реално необходимите за нормалното й функциониране; незачитане на трудови и социални права на служителите; незачитане свободата и правото на сдружаване; непрозрачност и непрецизност в кадровата политика по места; липса на прозрачни процедури на обществените поръчки за доставка на униформено облекло и обувки и други.

Исканията са от социален и професионален характер, не са насочени срещу настоящото управление и нямат политически оттенък .ССЗБ гарантира, че въпреки протестните действия, служителите в затворите и следствените арести ще продължат да изпълняват стриктно служебните си задължения и няма да допуснат нарушаване на реда, охраната и сигурността в МЛС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега