Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Служители на Здравната каса в Бургас излязоха на протест /Снимки/

Служители на Здравната каса в Бургас излязоха на протест /Снимки/

Протестиращите настояват за увеличение на основните заплати на всички служители, които да бъдат осъвременени съобразно инфлацията. Недоволните настояха и за увеличение на щата, поне с 200 нови служители, за да може да се разпределят ангажиментите, които Касата поема от 1 юли.

Работници от Националната здравноосигурителна каса в Бургас излизоха на едночасов предупредителен протест, предава репортер на "PoligrafF". Демонстрации има в по-големите градове на страната, сред които София, Пловдив и Варна.

Недоволството на членовете на КТ „Подкрепа” е породено от липсата на актуализация на работните заплати, липсата на достатъчен брой експерти, които да поемат новите дейности, които ще поеме РЗОК от началото на месец юли. Пред "PoligrafF" д-р Атанас Баев - председател на синдикалната секция на САС „Подкрепа“ в РЗОК- Бургас заяви, че настояват за актуализиране на заплащането, така че да бъде съобразено с галопиращата инфлация. Той подчерта, че средната работна заплата в Kасата е около 2400 лв, но повечето от колегите му в Бургас не получават и 2000 лв. Оказа се, че "Контрольор"  в РЗОК- Бургас, майка на три деца, едното от които със образователни потребности е със заплата, която не достига 1000 лв. 



Недоволните настояха и за увеличение на щата, поне с 200 нови служители, за да може да се разпределят ангажиментите, които Касата поема от 1 юли. Апелът им е към надзора в Здравната каса, а ако не бъдат чути ще се обърнат към високопоставени държавници. Ако и тогава бъдат игнорирани, ще предустановят плащанията по договори с партньори на НЗОК.




ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега