Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Снегът затвори проходите "Шипка", "Република" и "Троянски"

Снегът затвори проходите "Шипка", "Република" и "Троянски"

От АПИ апелират шофьорите да ограничат днес пътуването в Източна България и Родопите и ако не им се налага спешно пътуване да отложат тръгването.

Високопланинските проходи „Шипка“, „Република“ и „Троянски“ са затворени за движение поради обилен снеговалеж и преспи, предават от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Ограничено е движението на всички моторни превозни средства на територията на област Разград, а в област Смолян автомобилите до 12 тона трябва да са задължително с вериги.

От АПИ апелират шофьорите да ограничат днес пътуването в Източна България и Родопите и ако не им се налага спешно пътуване да отложат тръгването.

Поради обилен снеговалеж и навявания е спряно движението на товарните камиони над 12 т през проходите „Котленски“ и „Ришки“, както и по републиканските пътища в областите Русе, Търговище, Ловеч, Шумен, Ямбол и Смолян.

По първокласните пътища в областите Велико Търново и Монтана и по второкласния път Русе –  Силистра също е ограничено движението на камионите над 12 тона. Поради силен снеговалеж и вятър е спряно движението за МПС над 12 тона по първокласния път Кюстендил – ГКПП Гюешево и по второкласния път Дупница – Кюстендил.  

Заради почистване е ограничен трафикът на тежкотоварните автомобили над 12 тона по автомагистрала „Хемус“ от София до Боаза и по автомагистрала „Струма“ на територията на областите София, Перник и Кюстендил.   

1233 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта. Пътноподдържащите фирми са на 24-часов режим за почистване републиканските пътища и осигуряване на движението при зимни условия.

За повишаване безопасността на движение при необходимост ще се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

В Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Русе е получено писмо от румънските гранични власти за очаквано влошаване на метеорологичната обстановка на територията на югоизточна Румъния през следващите 24 часа. Възможно е там да има затруднено придвижване поради силен вятър и навявания. Румънската страна отправя молба при такива случаи пътуващите през българо-румънската граница да се  информират за актуалната обстановка и да изчакват на паркинги с оглед избягване на пътни произшествия и предизвикване на задръствания по граничните пунктове.

На границата с Румъния  поради влошаване на метеорологичната обстановка и обилен снеговалеж и снегонавяване, както във вътрешността на страната, така и на територията на област Русе е преустановено пропускането на товарни автомобили над 12 тона от Румъния за Република България на ГКПП Дунав мост Русе.  На ГКПП Кардам трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Поради снеговалеж на територията на Република Гърция на ГКПП Златоград  гръцките гранични власти допускат само леки автомобили  с вериги.  На  ГКПП Илинден  гръцките гранични власти не допускат товарни автомобили над 3.5т, пропускат се само леки автомобили  с вериги.

На границата с Република Турция трафикът  е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Сърбия трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега