Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Социалното напрежение сред служителите на МВР нараства

Социалното напрежение сред служителите на МВР нараства

Членовете на Синдиката на служителите в МВР очакват и призовават ръководството на министерството в най-скоро време да пристъпи към официални преговори със социалните партньори по наболелите въпроси, като в преговорите се включат и експерти на финансовото и социалното министерства.

Членовете на Синдиката на служителите в МВР очакват и призовават ръководството на министерството в най-скоро време да пристъпи към официални преговори със социалните партньори по наболелите въпроси, като в преговорите се включат и експерти на финансовото и социалното министерства.   Това се казва в декларация изпратена до медиите.

От Синдиката на служителите в МВР посочват още, че социалното напрежение между служителите на МВР нараства.  Предоставяме ви, пълния текст на декларацията без каквато и да е редакторска намеса:

Д Е К Л А Р А Ц И Я  

на   СИНДИКАТА НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР    

Уважаеми дами и господа граждани на Р България, колеги,  

През последният един месец сред служителите в МВР се наблюдават индикации за назряващо социално напрежение. Източник на това са  отправени искания от страна на част от синдикалните организации в МВР и последващата реакция на членове на правителството и политическия кабинет в МВР.

В тази връзка и в следствие на развиващата се полемика и задочен диалог, Синдиката на служителите в МВР има моралното задължение да вземе отношение и да декларира публично своята позиция.  ССМВР е една от младите синдикални организации в МВР, но още от своето учредяване заема своето подобаващо място в социалния и синдикален живот в системата на вътрешното министерство, като един надежден и диалогичен гарант, осъществяващ дейност в защита на трудовите, социално-икономическите и синдикални права на служителите в МВР.

На тази основа ССМВР е последователен и целенасочен в действията си социален партньор, като изпълнява стриктно заложеното в устройствените си документи, решенията на върховните и управителни органи на синдиката и споразуменията и договорите по които е страна.

ССМВР изразява задоволството на своите членове от факта, че най-после усилията ни се увенчават с известен успех по отношение продължителните ни опити да сближим позициите на отделните синдикални организации в МВР за създаване на атмосфера в която синдикатите да се обединят в единна позиция по важните въпроси със социален и синдикален аспект. В същото време членовете на ССМВР изразяват искрената си надежда, отправените искания и последващите действия на част от членовете на синдикалните организации в МВР да не са пореден опит да се прикрият вътрешносиндикални проблеми и борби за влияние или да са плод на извънсиндикалната ангажираност на някой от представителите на ръководствата на въпросните синдикати за провокиране на социално напрежение.

Синдиката ни няма да толерира и подкрепя подобни опити за извличане на съмнителен дивидент, което да става на гърба и за сметка правата и интересите на служителите в МВР и синдикалната дейност. Синдиката на служителите в МВР е декларирал многократно и в съответствие с целите и устава на организацията, че е готов по всяко време активно да участва във всички форми на социален диалог и обсъждане на разумни предложения и искания, които се отнасят до защитата на трудови, социално-икономически и синдикални права на служителите в МВР и в частност на своите членове.

Настоящата обстановка не дава основание на ССМВР да се отклонява от своята последователна дейност и организацията ще подкрепи всички справедливи искания, които биха довели до подобряване на условията на труд и социално-икономически статус на служителите в МВР. По най-категоричен начин препотвърждаваме, че защитата на правата и интересите на нашите членове и служителите в МВР ще протича при стриктно спазване на нормите на закона, договореностите и добрия тон, като се придържаме към използването на всички допустими средства за отстояване на нашите позиции.

В никакъв случай синдиката няма да се ангажира в договарянето на нови социални придобивки и промени в политиката на доходите, ако това бъде обвързано или извършвано за сметка на съществуващи вече социални права и придобивки или редуциране в негативен план на параметрите им по отношение служителите в МВР. Не на последно място изразяваме и споделяме мнението на нашите синдикални членове, че правителството и политическото ръководство на МВР са длъжници на служителите от вътрешното министерство по отношение политиката на доходите, след като официалните данни за инфлацията в страната, от последното индексиране на доходите на служителите в МВР / 01.01.2009 г./, до края на август, 2012 г. сочат завишаване с 10 пункта.

На фона на всичко изброено в настоящата декларация, членовете на Синдиката на служителите в МВР очакват и призовават ръководството на МВР в най-скоро време да пристъпи към официални преговори със социалните партньори по наболелите въпроси, като в преговорите се включат и експерти на финансовото и социалното министерства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега