Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шофьор: Редно ли е да се глобяват хора с увреждания за неплатена Синя зона

Шофьор: Редно ли е да се глобяват хора с увреждания за неплатена Синя зона

Водачът апелира Общината и Общински съвет да "ремонтират" наредбата за платеното и безплатното паркиране.

Редно ли е хора с трайни увреждания да бъдат глобявани за паркиране в рамките на Синя/Зелена зона, когато местата, предназначени за тях, са заети. Това пита И. Димитров - придружител на жена с 98% трайни увреждания, на когото се е наложило да заплати 25 лева, за да бъде премахната скобата на автомобила му.

Случаят е от 13-и февруари. Водачът паркирал в района до Гъбката, на бул. "Демокрация", като поставил на видно място инвалидния талон. 20 минути по-късно се върнал и открил автомобила си със скоба.

"Поради това, че двете места, предназначени за хора с трайни увреждания бяха заети, аз паркирах на друго съседно място. Такова чудо никъде в България не ми се беше случвало!!! По презумпция тези места за хора с трайни увреждания са за да не се заемат от други автомобили, но когато други правоимащи са ги заели, означава ли това, че трябва да "изчакаме на място, докато се освободят", за да паркираме там?", пише Димитров в жалба до Общински съвет.

Той подчертава, че не желае да бъде компенсиран, нито търси отговор дали глобяването е правомерно според закона и местните регулации. Защото то е. Димитров апелира Общината и Общински съвет да "ремонтират" наредбата за платеното и безплатното паркиране, така че хората с увреждания да не бъдат глобявани.

Проблемът с недостига на паркоместа за хора с увреждания не е нов. Припомняме Ви, че неотдавна омбудсманът предложи някои от местата за инвалиди да се запазват за определени хора с увреждания, чиято мобилност е най-силно ограничена. До момента подобни действия не са предприети.

Общината заделя места за специален режим на паркиране при обособяването на всеки нов паркинг, но местата продължават да не стигат. Не са малко и случаите на некоректни водачи, които ги заемат, без да имат право на това. При последната национална акция на Пътна полиция Бургас се оказа сред "първенците" по нарушения със 184 глобени само за ден.

Според действащата наредба за платеното и безплатното паркиране в Бургас, право да ползват Синя/Зелена зона без такса имат само автомобилите със специален режим (линейки, полицейски патрули, пожарна и др.), общинските возила, електромобилите, двуколесните и колите на почетните граждани.

Коментарът на администрацията можете да видите тук.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега