Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Созопол отбелязва Освобождението си днес

Созопол отбелязва Освобождението си днес

"Днес ние свеждаме глави пред героичното дело и саможертвата на всички герои, които обрекоха живота си на идеята за свободна и независима България. Вярвам, че благодарение на дълбоките си корени, славната си история и упоритостта на хората, които живеят тук, Созопол има обещаващо бъдеще – прекрасно място, в което младите остават с радост, а възрастните се радват на достойни старини", написа кметът Янакиев в социалните мрежи.

146 години от Освобождението на Созопол от османска власт ще бъдат отбелязани днес. Ритуал за полагане на венци и цветя пред паметната плоча на полк. Лермонтов ще започне от 10.30 часа, съобщават от Общината.  

По-късно ще се проведе и ритуалът пред паметника на кап. Петко Войвода в Новия град на площад „Черно море“. Осигурен е превоз за желаещите да присъстват  с тръгване в 10.10 часа от сградата на Общината.

"Днес ние свеждаме глави пред героичното дело и саможертвата на всички герои, които обрекоха живота си на идеята за свободна и независима България. Вярвам, че благодарение на дълбоките си корени, славната си история и упоритостта на хората, които живеят тук, Созопол има обещаващо бъдеще – прекрасно място, в което младите остават с радост, а възрастните се радват на достойни старини", написа кметът Янакиев в социалните мрежи. Ето целия поздрав, без редакторска намеса: 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СОЗОПОЛ!

Уважаеми жители на община Созопол, За мен е чест да ви поздравя с днешния празник – Деня на освобождението на Созопол от османско иго!На 7 февруари, честваме една от най-значимите дати в историята на съвременен Созопол- Денят на неговото Освобождение. Ден, в който си правим равносметка за това колко е важно да си свободен. 

Да имаш свободата да пътуваш, да работиш, да изповядваш религията си, да отглеждаш децата си без страх. В съвременния свят е повече от необходимо да се обръщаме към историята, която пази както поводите за гордост, така и поуките за днешния ден. Да си припомняме какво сме нямали и какво имаме сега. Преди 146 години воденият от полковник Лермонтов „летящ отряд“ влиза в Созопол и слага край на османското иго, с което отворя една нова страница от историята на хилядолетния град.

Днес ние свеждаме глави пред героичното дело и саможертвата на всички герои, които обрекоха живота си на идеята за свободна и независима България.Вярвам, че благодарение на дълбоките си корени, славната си история и упоритостта на хората, които живеят тук, Созопол има обещаващо бъдеще – прекрасно място, в което младите остават с радост, а възрастните се радват на достойни старини. Желая Ви от сърце здраве и още повече поводи да се чувствате свободни, горди и достойни жители на Созопол.Дълбок поклон пред героите, пожертвали себе си в името на Свободата!

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ
кмет на община Созопол
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега