Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спасиха мъж изпил половин литър антифриз

Спасиха мъж изпил половин литър антифриз

В средата на май той е приет в реанимацията – в кома, с нарушено дишане и с пряка опасност за живота.

21-годишен младеж, опитал да се самоубие, като погълнал 500 милилитра антифриз, е спасен след близо едномесечна битка за живот от лекарите в реанимацията на великотърновската болница, съобщиха от МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

В средата на май той е приет в реанимацията – в кома, с нарушено дишане и с пряка опасност за живота. Лекарите установяват, че е погълнал половин литър от охладителната течност за автомобили, което е в пъти повече от научно доказаната смъртоносна доза - 20 мл концентрат.

Реаниматорите от болницата обясняват, че употребата на антифриз най-често поразява мозъка, бъбреците и черния дроб, което води до изключително висока смъртност.

"Приехме момчето в кома, с неефективно дишане и бъбречна недостатъчност. Дълго време беше на апаратна вентилация и всеки ден се провеждаше хемодиализно лечение. Работихме съвместно с д-р Виолета Пашова, която е специалист по токсикология. Поетапно лечението започна да дава резултат. Той беше изведен от апаратната вентилация и започна бързо да се възстановява", разказва началникът на отделението д-р Сибила Маринова.

Младежът е изписан след близо месец престой в реанимация.

"Изключително благодарни сме на лекарите, които положиха всички усилия, за да спасят сина ни. Ще им бъдем признателни винаги, тъй като през цялото време бяха до нас. Направиха истинско чудо и подариха втори живот на детето ни. Сега той е добре, възстановява се бързо и започна да се връща към своето нормално ежедневие", споделя бащата на момчето.

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега