Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Шпионската афера с българско участие - водеща новина в британските издания

Шпионската афера с българско участие - водеща новина в британските издания

Трима българи са обвинени в шпионаж в полза на Русия.

Новата шпионска афера с българско участие е водеща днес за повечето британски издания. Заглавието на първа страница на „Metro” гласи „Шпиони на Путин задържани в Обединеното кралство”.

Подобно е заглавието и в „Daily mail”, който пише Шпиони, дошли от предградие. „The Guardian”обяснява с големи букви на първа страница, че арестуваните са българи, заподозрени за шпионаж в полза на руските служби за сигурност.

Британските медии коментират, че използването на България от руските шпиони не е новост и припомнят дори споменаването на страните ни във филма за Джеймс Бонд „От Русия с Любов“.

„The Times” твърди, че руските шпиони се представяли за журналисти и използвали фалшиви журналистически карти, за да извършва наблюдение. Въпреки че „Daily Express” е избрал за водеща темата за увеличаването на държавните пенсии, новината за задържаните българи също присъства на първа страница.

„The Sun” пише, че шпионите на Путин са прекарали 10 години в Обединеното кралство.

Според съседи на обвинените, те са поддържали сравнително нисък профил на живеене. Двойката Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са се представяли като Макс и Кейт. На някои места са знаели, че са поляци. Орлин Русев пък живеел в къща за гости. Част от британските издания твърдят, че той е заловен да поставя сателитна чиния за прихващане на сигнали.

Тримата са имали имот, намиращ се в близост до една от резиденциите, която се използва от британското кралство семейство и правителството.

Освен това, Джамбазов и Иванова са били председатели на СИК и затова много наши сънародници са притеснени, че те са имали достъп до лични данни по време на изборите. Задържаните са с повдигнати обвинения именно за притежаване на фалшиви паспорти и документи.

Според някои вестници Джамбазов е бил шофьор на камион, който е превозвал банки с кръв, а пък Иванова работила като лаборант в болница.Лицата са добре познати сред българската общност, тъй като са имали социална платформа за безплатни обучителни курсове по английски език, благодарение на европейско финансиране. 

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега