Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спипаха финландка с контрабандно злато на "Капитан Андреево"

Спипаха финландка с контрабандно злато на "Капитан Андреево"

Над 3 кг контрабандни златни и сребърни накити са задържани за два дни от митничарите на пункта.

Два опита за контрабанда на над 3 кг златни и сребърни бижута предотвратиха служителите на ТД Южна морска, посочват от Агенция "Митници".

На 16-и юли на МП "Капитан Андреево" пристигнал  автобус  с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния.  Превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка, при която на последните седалки, в пътна чанта, били открити 15 пакета със 774 изделия от жълт и бял метал - пръстени, медальони, гривни, синджири и обици.

Според експертизата на вещото лице, една част от откритите накити са от 14-каратово злато с общо тегло 109.38 грама, а другите са от сребро с висока бижутерска проба 925 с общо тегло 2754.8 грама. Установено е, че накитите са собственост на един от пътниците, турски гражданин. 

Само ден преди това, при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция, митническите служители открили в дамската чанта на финландска гражданка, полиетиленови пликове с 487,20 грама златни накити и монети от 22 и 14-каратово злато. Контрабандно пренасяните 3351.38 грама златни и сребърни накити на обща стойност близо 54 000 лева са  иззети с протоколи и  подлежат на отнемане в полза на държавата. 

На нарушителите са съставени актове по Валутния закон. От ТД Южна морска напомнят, че при пренасяне през границата на страната, която е външна на ЕС, нормата за безмитен внос на изделия от сребро е 300 грама, а на бижута и аксесоари от злато и платина е до 60 грама.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега