Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спипаха група за точене на ДДС при спецакция в Стара Загора

Спипаха група за точене на ДДС при спецакция в Стара Загора

Специализирана полицейска операция за установяване и задържане на организирана група, занимавала се с извършване на престъпления против данъчната система, е проведена вчера на територията на Стара Загора.

Специализирана полицейска операция за установяване и задържане на организирана група, занимавала се с извършване на престъпления против данъчната система, е проведена вчера на територията на Стара Загора. В нея са участвали служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Стара Загора и сектор „Борба с организираната престъпност”.

В хода на разследването били претърсени много офиси и частни домове на територията на Стара Загора, София и Варна. Иззети са компютърни конфигурации, електронни подписи на фирми, мобилни телефони, счетоводна и данъчна документация, печати на множество фирми и други.

В хода на работата била установена схемата, по която действала групата. Двама били натоварени да намират хора в тежко социално положение и с нисък интелектуален статус, и най-важното – да са адресно регистрирани. Срещу суми между 150 - 400 лева те регистрирали фирми на тяхно име и задължително се снабдявали с електронен подпис. Подписът веднага бил предоставян на организатора на групата, който оперирал с новосъздадените фирми.

В случай, че някоя от фирмите попадне в полезрението на данъчните служители, преди излизането на ревизионния акт, следвало прехвърлянето й пред нотариус.

Към момента са установени множество подобни фирми, регистрирани на територията на Старозагорска област, установява се самоличността на „излъганите собственици”.

Задържани са организаторът на групата - В.М. /50г./ от Стара Загора, както  и М.М. /44г./, от Казанлък, М.К. /45г./ от с.Дъбово, Д.М. /21г./ от София, И.И. /36г./ от Стара Загора и И.И. /40г./, също от областния град. На четирима от тях – В.М., М.М., М.К. и И.И./36г./ ще бъдат повдигнати обвинения по чл. 321 във връзка  с чл. 255 , 256 от НК.

51-годишният организатор има осъдителна присъда и едно висящо дело за данъчни престъпления. Образувано е досъдебно производство. Действията по разследването продължават.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега