Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Спор в ефир: Проф. Анастас Герджиков поиска извинение от Татяна Дончева

Спор в ефир: Проф. Анастас Герджиков поиска извинение от Татяна Дончева

Когато кажете партии на протеста, трябва да имате предвид, че не всички, които са заявили подкрепа за Радев, ще да го подкрепят ефективно, заяви Татяна Дончева и даде пример с кандидатурата на Петър Стоянов преди години, когато всички го подкрепили само на думи.

"Проф. Герджиков ще бъде невъзможен съставител на едно правителство, тъй като той няма нинакъв опит в тези отношения". Това заяви Татяна Дончева, цитирана от БНТ. По думите ѝ на 14 ноември нито свършва, нито започва нова политическа криза и ще е много трудно да се състави правителство на базата на един много фрагментарен парламент и хора, които работят зад кулисите.Според Дончева е важно е да се минимизира влиянието на Бойко Борисов и ГЕРБ, като това влияние не е само в прякото им участие, за да внушат че са фактор без който не може, а ще бъдат други играчи, върху които ГЕРБ имат влияние.

Татяна Дончева цитира част от реч на проф. Анастас Герджиков, за която се твърди, че е произнесена по време на връчване на титлата "доктор хонорис кауза" на СУ на Бойко Борисов: "За шест месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна всеотдайност и честност, които дават плод не само за българите, но и за нашите съседи, които искат да бъдат приятели".

По думите ѝ той е "ортодоксален гербаджия", който им отваря път към гражданска подкрепа.На пряка телефонна линия в предаването се включи и самият проф. Герджиков: "Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини", отговори той. В ефира на БНТ той обяви, ще започне да дава интервюта от понеделник. Дончева от своя странае каза, че информацията я е прочела в интернет и ще я провери. Извинение ще даде, само ако това се окаже фалшива информация.

Когато кажете партии на протеста, трябва да имате предвид, че не всички, които са заявили подкрепа за Радев, ще да го подкрепят ефективно, заяви Татяна Дончева и даде пример с кандидатурата на Петър Стоянов преди години, когато всички го подкрепили само на думи. Как "Продължаваме промяната" размести политическия пъзел преди изборите.

Проектът Петков-Василев изповядва радикални проблеми в съдебната система, без те да са доминанта и без да има голямо разбиране там, коментира още Дончева по повод предстоящия парламентарен вот.Според нея "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" трябва да си взаимодействат, като "Продължаваме промяната" да поеме повече тежест в икономиката, ДБ да поеме по-големия товар върху съдебната реформа, а ИБГНИ да поеме социалната политика. 

* Поднасям своите най-искрени извинения на професор Анастас Герджиков за твърдението ми в предаването "Денят започва" по БНТ, че под негово ръководство Софийският университет "Св. Климент Охридски" е направил Бойко Борисов доктор хонорис кауза и му желая успех в предизборната кампания!Това написа в профила си във Фейсбук Татяна Дончева няколко часа след предаването.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега