Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Със 746 000 лева пазят чисто морето край Лозенец

Със 746 000 лева пазят чисто морето край Лозенец

Министерството на околната среда и водите чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООC) отпусна на община Царево 746 хил. лв. за изграждане на задържателен резервоар на пречиствателната станция в Лозенец. Това съобщи министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в Бургас след среща с кметовете от областта, в която взе участие и областният управител Вълчо Чолаков.

Министерството на околната среда и водитечрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда(ПУДООC) отпусна на община Царево 746 хил. лв. за изграждане на задържателенрезервоар на пречиствателната станция в Лозенец. Това съобщи министърът наоколната среда и водите Ивелина Василева в Бургас след среща с кметовете отобластта, в която взе участие и областният управител Вълчо Чолаков.

С изграждането на съоръжението ще бъдеосигурено чисто море през новия летен сезон.Проектът на община Царево предвиждарезервоарът да поема допълнително формираните отпадъчни води и те да влизат запреработка в пречиствателната станция през нощта, когато натоварването е по-малко.Така ще бъде прекратено изливането им в морето. Кметът на Царево Георги Лапчевблагодари на целия екип на екоминистерството и се ангажира общината дареализира проекта до старта на новия летен сезон.

„Щастлив съм, че Лозенец ще има своето чистоморе. До началото на сезона резервоарът ще е изграден“, увери Лапчев и  напомни, че успоредно с това общината работипо проект за  разширяване напречиствателната станция на курортното селище.„Техническото решение е намерено,правителството осигури финансирането и има предпоставки за спокоен сезон“,подчерта министър Василева.

На срещата с кметовете от региона тя представивъзможностите за кандидатстване с проекти по финансовите инструменти, управляваниот МОСВ – Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“, Предприятието зауправление на дейностите по опазване на околната среда и Националниятдоверителен екофонд. Министърът съобщи,че в област Бургас са изпълнени 26 проекта по ОПОС 2007-2013 на обща стойност460 млн. лв.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега