Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Състоянието на Златко Баретата остава тежко

Полицията работи по над 20 версии за стрелбата
Състоянието на Златко Баретата остава тежко

Продължава разследването на вчерашното показно нападение срещу Златомир Иванов Баретата в центъра на София. Ще бъде направен пореден оглед на апартамента срещу Съдебната палата, от който е стреляно.

Продължава разследването на вчерашното показно нападение срещу Златомир Иванов Баретата в центъра на София. Ще бъде направен пореден оглед на апартамента срещу Съдебната палата, от който е стреляно. След нападението срещу Баретата, аратаментът в отстрещната сграда беше запален, покривът рухна, а това прави събирането на доказателства много трудно. Полицията работи по над 20 версии за причините за стрелбата.  

Междувременно адвокатът му Марияна Тодорова заяви пред Нова телевизия, че състоянието му е тежко. Стрелбата срещу Баретата стана вчера около 9.30 часа на входа на Съдебната палата в София. Златомир Иванов беше приет в "Пирогов" с четири огнестрелни рани в корема и крайниците, след което му беше направена операция.

По думите й предстои да му се направят още операции. Първо трябва да преодолее тази операция, която му е направена, поне два дни, каза Тодорова и допълни, че следващите операции ще бъдат в продължение на месеци. Според лекари поне  още 24 часа има реална опасност за живота му.

Тодорова предположи, че Съдебната палата е единствената възможност Баретата да бъде видян, след като е под домашен арест и затова мястото е избрано за стрелбата.Тя заяви, че не знае защо клиентът й е избрал централния вход, за да влезе в съда. Досега той влизал през страничния, защото мразел показността. След заседания обаче е излизал и през централния вход.

„Пред мен не е споделял да е застрашен животът му. Не се е притеснявал, ако беше се притеснявал, щеше да бъде с жилетка. Двете момчета, които го придружават, не са с оръжие“, обясни адвокатът на Баретата. Марияна Тодорова отговори, че не знае Златомир Иванов да страда от тежко онкологично заболяване,  каквито слухове се тиражирали в медиите. Вчера не е имало призовани свидетели, трябваше да се даде ход на делото, обясни тя.

На 13 февруари миналата година Златомир Иванов беше осъден на първа инстанция на осем години затвор за това, че е създал и ръководил организирана престъпна група за разпространение на наркотици, известна като „Фирмата”. Вчера в Софийския апелативен съд трябваше да се гледа делото срещу него. Тодорова определи покушението като брутален акт, насочен срещу обществото. Считам, че това засяга имиджа на България, възмутена съм, коментира тя.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега