Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стачката в БДЖ продължава след провал на преговорите

Стачката в БДЖ продължава след провал на преговорите

20-и ден продължава стачката в БДЖ. След вчерашните преговори стана ясно, че позициите на ръководството на БДЖ и на самите стачкуващи не се доближават.

20-и ден продължава стачката в БДЖ. След вчерашните преговори стана ясно, че позициите на ръководството на БДЖ и на самите стачкуващи не се доближават. Целта на преговорите  е да се стигне до Колективен трудов договор, който профсъюзите настояват да бъде с параметрите от 2009-та година.

Председателят на Съюза на транспортните синдикати Катерина Йорданова изрази надежда, че краят на стачката е близо. Ръководството обаче е на мнение, че някои текстове в договора пречат на реформите и няма да бъдат приети. Загубите, причинени от стачката, вече са близо 2.5 милиона лева, което пък може да доведе до намаляване на заплатите, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски.

Председателят на Съвета на директорите в БДЖ Владимир Владимиров, коментира тази сутрин по БНТ, че стачката е незаконна. По думите му все по-малко работници стачкуват.

Съдът ще каже дали стачката е незаконна или не, контрира председателят на Синдиката на железничарите към КНСБ Петър Бунев. По думите му все по-малко хора протестирали, защото им се оказвал натиск.

Днес или утре ще се реши какво да се прави по време на предстоящите коледни празници, но стачката продължава, каза Бунев. Той обаче отвори вратичка, че има възможност, ако днес се постигнат договорености, стачката може да спре. Компромиси няма да се правят, отсече на свой ред Владимиров.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега