Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Станишев готов за президент, ако Борисов промени Конституцията

Станишев готов за президент, ако Борисов промени Конституцията

На 23 юли 2011 година ще се състои заседание на 47 конгрес на БСП. Предложението за датата и темите бе направено от лидера на БСП Сергей Станишев на провелия се днес Национален съвет на партията и бе одобрено единодушно.

На 23 юли 2011 година ще се състои заседание на 47 конгрес на БСП. Предложението за датата и темите бе направено от лидера на БСП Сергей Станишев на провелия се днес Национален съвет на партията и бе одобрено единодушно.       

Според Сергей Станишев БСП ще разчита на подкрепата на всички български граждани. „Нашите коалиционни партньори на първо място са гражданите на България. Логично е да водим и разговори с опозиционните парламентарно представени политически сили. Залогът е много по-голям от интересите на БСП, ДПС, Синята коалиция или депутатите от РЗС. За много време напред ще се решава модела на управление на страната. Ако опозиционните партии и българските граждани допуснат ГЕРБ да спечелят президентските избори и да овладеят местната власт, това което виждаме всеки ден, ще се затвърди, окопае и разшири”, заяви още Станишев.

В отговор на журналистически въпрос за собствената му кандидатура на президентския вот, лидерът на БСП посочи, че ако премиерът Борисов поеме ангажимента да се направи една бърза промяна в Конституцията, ГЕРБ ще получи гласовете на БСП в НС. „Аз съм готов да бъде разглеждана и моята кандидатура, защото всички разбират много добре, че през 1991г., когато е бил приеман съответният текст за условията за кандидатиране, той е правен с две цели – да не се кандидатират царят и Андрей Луканов. Впрочем, една такава промяна би позволила да се снемат въпросителните по отношение на евентуалните кандидатури на Кристалина Георгиева и Меглена Кунева.”- допълни още Станишев.

Лидерът на БСП коментира и аналогията, правена от Бойко Борисов с президентския пост на Георги Първанов и неговото евентуално кандидатиране. „Смешно и нелепо е обяснението на премиера, защото Георги Първанов се кандидатира като лидер на опозиционна политическа партия, която беше загубила току-що парламентарни избори и направи действително впечатляващ успех и победа. Да имаш изпълнителната власт и да избягаш от нея в президентската институция, за която всички разбират, че е много ограничена, действително си е бягство”, заяви още Станишев.

Той посочи още, че премиерът е поел конкретните ангажименти да направи България средноевропейска държава за три години, но все още не се забелязва никакъв прогрес в това отношение. По отношение на кандидатурите Сергей Станишев изтъкна, че вече е стартирал процесът на номинации на кандидати и вече има над 15 официално издигнати. По формулата трябва да се произнесат основните организации и конференциите на БСП, които ще се провеждат в различните общини.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега