Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Станишев избра Европарламента

Той остава обаче лидер на БСП
Станишев избра Европарламента

Лидерът на БСП Сергей Станишев е подал заявление за прекратяване на пълномощията му като народен представител, съобщиха от пресцентъра на парламента.Заявлението е внесено вчера в 17.34 часа. По този начин Станишев най-накрая определи решението си, с което се отказва от парламента и става евродепутат. Въпреки това Сергей Станишев няма да подаде оставка като лидер на БСП.

Лидерът на БСП Сергей Станишев е подал заявление за прекратяване на пълномощията му като народен представител, съобщиха от пресцентъра на парламента.Заявлението е внесено вчера в 17.34 часа. По този начин Станишев най-накрая определи решението си, с което се отказва от парламента и става евродепутат. Въпреки това Сергей Станишев няма да подаде оставка като лидер на БСП.

„Днешното ми решение не означава, че подавам оставка като лидер на БСП, но БСП има нужда от промяна, от нова енергия, ще продължа битката за силна левица, която може да решава проблемите на хората, вярвам, че тази моя позиция ще даде нова сила, мобилизация и енергия на БСП“, коментира той.Сега обаче обясни решението си с отговорностите, които има като президент на ПЕС.„Аз оглавих европейската листа на БСП като знак за лидерство и поемане на отговорност, а не заради намерение да ставам евродепутат, новата роля, в която влизам, е заради новата ситуация след евроизборите“, заяви Станишев.

„Най-лесно е да си хвърлиш оставка, но аз винаги съм изхождал от това кои действия са полезни за партията, това са моите водещи критерии, винаги съществува опция за оставката“, коментира още Станишев.

Припомняме, че Станишев беше водач на листата на социалистите за евровота, въпреки че впоследствие се оказа, че заради преференциалния вот 15-ият в нея Момчил Неков го е изместил.Станишев е и президент на ПЕС, но след като оглави листата с кандидати за евродепутати от БСП беше декларирал, че ще се откаже от мястото си в Брюксел и ще остане в националния парламент.Напоследък обаче соцлидерът не отговаряше директно на въпроса ще отиде ли в Европарламента.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега