Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Старата поща в "Изгрев" - сметище, дом на клошари, капан за животи

Старата поща в "Изгрев" - сметище, дом на клошари, капан за животи

Една и съща съдба спохожда повечето изоставени сгради във всеки град по света.

Една и съща съдба спохожда повечето изоставени сгради във всеки град по света. Те се превръщат в сметища, временен дом на клошари и наркомани, екстремно предизвикателство за деца и младежи - капан за животи. Същото се случва и със старата пощенска станция в бургаския комплекс „Изгрев“, алармира нашият читател Пламен Димитров.

През последните години сме Ви информирали за два големи пожара в сградата. Единият – през 2015-а, а другият – през 2018-а година. И в двата случая разследването показа, че се касае за инцидент. Пожарите възникват през зимата, когато полупорутената сграда става убежище за бездомници, които палят огън, но под въздействието на алкохол или други субстанции губят контрол над пламъците и се налага намесата на пожарникарите. Чист късмет е, че и в двата случая инцидентите се разминаха без жертви.

В социалните мрежи се прокрадват и съмнения, че апетитният парцел в поредния район, попадащ в клопката на презастрояването, е обект на инвеститорски интереси. Някои продължават да вярват в това, докато други отмятат ръка, смятайки че става дума за поредните „конспиративни теории“, целящи да развълнуват аудиторията.

Фактът обаче остава – сградата се руши. Сградата подслонява бездомници, но е и място за реализиране на вълнуващи преживявания за хлапетата от квартала. Сградата е опасна за всички тях. Обитателите на блоковете в района се притесняват не само за децата, които се впускат в изучаване на руините за забавление, но и от другите „гости“ на старата поща – бездомници, наркомани, пияници.

Екипът на „PoligrafF“ потърси информация за мерките, които са взети за обезопасяването на старата поща. Такива усилия обаче не си личи да са правени, дори след двата пожара. Мястото не е почиствано, няма данни за обследване на сградата и не се очаква в скоро време там да се появи строителен екип. В отговор на сигналите ни, компетентните органи обещаха да извършат проверка.

По думите на зам.-кмета по строителството Чанка Коралска, независимо от собствеността, администрацията има законови права да извърши проверки и да издаде предписания за обезопасяването на рушащата се сграда. Тя пое ангажимента да назначи такава проверка – документална и физическа.

Очакваме резултатите от нея, а дотогава ще се надяваме никой да не пострада. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега