Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Старата водна кула в Поморие става Музей на рибарството

Старата водна кула в Поморие става Музей на рибарството

С цел постигане на съответните функционални зони и с помощта на съвременните архитектурни намеси, ще се постигне ненатрапчив, гостоприемен облик, като основният акцент на комплекса ще остане водната кула.

Кметът Иван Алексиев подписа договор за безвъзмездно финансиране реконструкцията на съществуващата водна кула и превръщането ѝ в арт комплекс с музей на рибарството.

Водната кула е била част от водоснабдителната система на град Поморие. Тя представлява резервоар за вода, който е бил ситуиран на най-високото място в края на града, но в момента е в силно амортизираното състояние и невъзможност  да функционира.

Проектът за реконструкцията на разрушено и опасно съоръжение предвижда обособяване на мултифункционална зала с експозиция на различни елементи свързани с историята на града и рибарството, представяни на интерактивни мултимедийни екрани, технически зони,   панорамна площадка, паркоустройство и благоустройство на дворното пространство с изграждане на арт ателиета.

Основната цел е да се пригоди съществуващото съоръжение в съвременно такова, което да съчетава функциите на експозиционни площи и други разнообразни културни дейности, свързани културното и морското наследство на града. С цел постигане на съответните функционални зони и с помощта на съвременните архитектурни намеси, ще се постигне ненатрапчив, гостоприемен облик, като основният акцент на комплекса ще остане водната кула.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега