Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Старши комисар Емил Павлов: Акцията в Несебър е безпрецедентна /видео и снимки/

Старши комисар Емил Павлов: Акцията в Несебър е безпрецедентна /видео и снимки/

Парите са намерени в дома на задържаното лице. Данните, които имаме са, че тази сума, е предназначена за закупуване на гласове за предстоящите избори на територията на община Несебър

Акцията в Несебър е безпрецедентна. Успяхме да стигнем до най-високото ниво. Това каза на извънреден брифинг директорът на ОСМВР Бургас - старши комисар Емил Павлов, по повод заловената крупна сума банкноти евро и левове, за които има информация, че са предназначение за купуване на гласове на изборите за кмет в края на октомври. 

„През вчерашния ден беше проведена полицейска операция от отдел икономическа полиция под надзора на районната прокуратура по сигнал за това, че лице е получило крупна сума пари, предназначена за купуване на гласове. Установена и иззета е сумата от 185 000 евро и 25 000 лева, която сума, към момента, имаме данни, че е била предназначена за закупуване на гласове във връзка с предстоящите местни избори. Важно е да се отбележи, че такава операция е безпрецедентна към момента, тъй като успяхме съвместно с Прокуратурата да стигнем до най-високото ниво. 

Служителят е на ръководна позиция в община Несебър. Този път успяхме да стигнем до най-високото ниво, а именно до хората, които осигуряват средствата и ги разпределят на т.нар. организатори или дилъри за закупуване на гласове. Парите са намерени в дома на задържаното лице. Данните, които имаме са, че тази сума, е предназначена за закупуване на гласове за предстоящите избори на територията на община Несебър".

Коментар направи и районният прокурор на Бургас Мария Маркова: 
„Образуваното досъдебно производство е за предлагането и даването на имотна облага на определени лица, които да упражнят своето избирателно право за гласуване за определен политически кандидат за предстоящите местни избори.  Тези пари са предназначение затова – за склоняване на лицата да упражнят своето избирателно право. 
Няма данни, към момента, в полза на кой политически кандидат или партия са въпросната сума пари“.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега