Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира процедурата за първия голям проект за е-правителство

Стартира процедурата за първия голям проект за е-правителство

Днес МТИТС обяви най-голямата обществена поръчка за осъществяване на е-правителство у нас. Документацията с предмет: „Развитие на административното обслужване по електронен път”, вече е качена на страницата на институцията.

Днес МТИТС обяви най-голямата обществена поръчка за осъществяване на е-правителство у нас. Документацията с предмет: „Развитие на административното обслужване по електронен път”, вече е качена на страницата на институцията.

Бюджетът е 18 млн. лева, а заданието е разделено на 5 обособени позиции: „Анализ, идентифициране и вписване на първичните администратори на данни и техните услуги в регистрите на ЕП”; „Реализиране на приоритетни административни услуги за централната администрация”; „Реализиране на приоритетни административни услуги за общинската администрация”;„Разработване на референтен модел на архитектура за централните администрации и общинските администрации”; „Усъвършенстване на портала и доизграждане на системата на електронното правителство във връзка с административно обслужване”. Кандидатите имат 52 дни да разработят своите проекти.  

За първи път ИТ компаниите от бранша имаха възможност да обсъдят процедурата с ресорния заместник-министър в деня на нейния старт. Валери Борисов се срещна с представители на четирите браншови организации – БАИТ, БАСКОМ, ИКТ Клъстер и Българската уеб асоциация.  

„Това не е само проект за 18 млн. лв., а възможност тези средства да бъдат инвестирани с разум, идеи и визия. Призовавам ви да дадете най-доброто, на което сте способни при разработването на проектите, за да може максимално бързо и ефективно гражданите да усетят ефекта от реалния старт на е-правителството” – каза заместник-министър Борисов на срещата.  

Участниците се обединиха около позицията, че срокът от 8-10 месеца е достатъчен, за да се положи основата на реално работещо е-управление.   Борисов обяви и първата реална стъпка – очаква се до края на ноември да заработи е-обмен на документи между държавни институции. На този етап ще се включат министерствата на транспорта, информационните технологии; на икономиката, на енергетиката и туризма, на външните работи и Агенция „Пътна инфраструктура”.  

 Една от следващите конкретни цели, обявени от заместник-министъра, е до 6 месеца да бъдат създадени условия за подаване на годишни финансови отчети на едно място, а не както досега в данъчна администрация, НСИ и Агенция по вписвания. Работи се активно с администрациите на Министерството на правосъдието, Агенцията по вписвания и Националния статистически институт, за да стане това възможно.  

В края на ноември ще пристигне и първата официална делегация от Естония по темата за е-правителството, с която ще бъдат обсъдени детайлите и възможностите за съвместна работа.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега