Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира проектът за изграждане на 5 центъра за деца с увреждания

Стартира проектът за изграждане на 5 центъра за деца с увреждания

На пресконференция в Община Бургас беше обявен официалният старт на дейностите за изпълнение на проекта „Изграждане на центрове за настаняване от семеен тип в подкрепа на социалната интеграция на деца в риск“.

На пресконференция в Община Бургас беше обявен официалният старт на дейностите за изпълнение на проекта „Изграждане на центрове за настаняване от семеен тип в подкрепа на социалната интеграция на деца в риск“.

Със спечелените средства, които са 3.5 милиона лева, ще бъдат построени и обзаведени 5 модерни центъра, в които да бъдат настанени засега около 50 бургаски деца с увреждания. В пресконференцията участваха зам.-кметовете Атанаска Николова и д-р Лорис Мануелян, както и ръководителят на проекта Чанка Коралска – директор на строителната дирекция в Община Бургас.

„Тази инициатива е изцяло в духа на обединена Европа и стремежа да живеем в условия на толерантност и взаимопомощ”, каза Атанаска Николова. „Би било глупаво, безотговорно и срамно да не се възползваме от средствата, които ЕС отпуска за такива проекти”, добави д-р Мануелян.

Строителството на петте центъра ще започне през лятото на тази година и трябва да завърши до юни 2013 г. Община Бургас отреди за целта пет терена, разположени в три жилищни района на града - квартал Ветрен, жилищните комплекси „Лазур” и „Меден рудник”. Те са подбрани винмателно, тъй като трябва да са на комуникативно място, в близост до училище, детска градина, болница.

Във всеки център ще може да се настанят 12 + 2 деца и младежи. 30 % от местата са предвидени за потребители в инвалидна количка. Екип от професионалисти ще се грижи за децата във всяка от петте къщички.  Общо проектът разкрива близо 60 нови постоянни работни места и много временни, свързани с изпълнението на строителните дейности.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега