Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартира строежът на новата детска градина на Банево

Стартира строежът на новата детска градина на Банево

Кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева провериха започналото строителство на новата детска градина в Банево.

Кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева провериха започналото строителство на новата детска градина в Банево. Това е един от най-бързо развиващите се бургаски квартали, чието население през последните години трайно нараства.

Съществуващата детска градина на Банево се помещава в три стари и амортизирани сгради. Две от тях са строени през 60-те години на миналия век за работнически общежития. През 1972 година между тях е построена още една сграда и малко след това трите започват да функционират като детска градина. Досега основен ремонт не им е правен.

Новата детска градина ще бъде модерна и уютна. Изграждат се три павилиона с топла връзка между тях. Единият ще е административен блок с физкултурен салон и кухня. В другите два блока ще се помещават 4 градински групи, общо 100 деца. В проекта е предвидено благоустрояване и озеленяване на дворното пространство.

Там ще има и детска площадка, която да отговаря на всички съвременни изисквания за безопасна игра. Новата детска градина ще е готова за учебната 2013/2014 година. През последните 3 години в Бургас бяха построени 4 нови детски градини. Така общият им брой стана 34. Тази година се строят още две – една в к-с „Меден рудник” и въпросната в квартал Банево.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега