Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартират дейностите по подготовка и рехабилитация на инфраструктурата в Слънчев бряг

Стартират дейностите по подготовка и рехабилитация на инфраструктурата в Слънчев бряг

Локална попивна канализация обезпечава събирането на вода при валежи в Слънчев бряг през сезон 2020

От утре, 21 май, започва озеленяване и поддържка на зелени площи на над 30 локации в Слънчев бряг. Дружеството, стопанисващо комплекса, стартира дейности по подготовка на инфраструктурата за туристически сезон 2020. „Въпрекитрудностите около началото на този сезон, „Слънчев бряг“ АД изпълнява задълженията си на добър стопанин и ще подготви инфраструктурата в комплекса по най-добрия възможен начин“, заяви Златко Димитров, изпълнителен директор. 

„Рехабилитацията на улици, тротоари, осветление и поддържката на зелени площи, улесняват бизнеса и собствениците в комплекса и правят визията на Слънчев бряг по-приятна за туристите“, допълва той. За този сезон е изградена локална попивна канализация, която обезпечава събирането на вода при валежи на ул. „Първа“, крайбрежната алея, както и на ключови вътрешни улици в зона Изток. Тя е реализирана чрез поставянето на подземни резервоари, които осигуряват събирането на водата при валежи. Припомняме, чеСлънчев бряг няма изградена дъждовна канализация и затова се търсят локални решения на местата, където традиционно се получават проблеми при обилни превалявания. „Очакваме и имаме уверението, че Община Несебър, които имат ангажимент по почистването, ще започнат миене на улици и тротоари“, допълваЗлатко Димитров.    



250 метра са новосъздадените тротоари в Зона Юг на Слънчев бряг (до хотел „Хелиос“ и между „Бор“ и „ИбероСтар“). По време на подготвителните дейности ще бъдат възстановени пейки, както и осветлението в комплекса - подмяна на счупени плафони и лампи, както и на ударени стълбове за улично осветление.  В дейностите по озеленяване, които започват от 21 май 2020 г., се предвижда поддържката на жив плет на ул. „Първа“ (4.5км), зелените площи на централна алея и алея пред хотел „Кубан“, както и на общо над 30 локации в комплекса, които ще бъдат косени, обработени и залесени.    

Припомняме, че във връзка с преодоляване на кризата, причинена от пандемията от COVID-19, „Слънчев бряг“ АД обяви мерки към бизнеса, с които всички цени за ползване на инфраструктурата и услуги в Слънчев бряг за сезон 2020 ще бъдат намалени с до 50%. Облекченията обхващат почти всички сфери, администрирани от дружеството, като цени за стоянка на таксиметрови коли, цени за автомобили, зареждащи търговски обекти, отдаване на тротоарно право, паркиране и т.н. Освен това, „Слънчев бряг“ АД обяви и периода до 1 юли 2020 г. за подготвителен и бизнесоператорите няма да заплащат за дейностите си, в това число и паркирането в комплекса ще бъде безплатно. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега