Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стефан Янев: Европейската перспектива на РС Македония е в интерес на България

Стефан Янев: Европейската перспектива на РС Македония е в интерес на България

Заев и Янев бяха категорични, че отговорността за вземането на решенията е на политиците.

Днес се състоя срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на РС Македония Зоран Заев, който е на посещение у нас. Служебният премиер Стефан Янев потвърди, че България подкрепя присъединяването на РС Македония към ЕС, но предстои диалог по спорните въпроси.

"Твърдо поддържаме перспективата на РС Македония, както и на Албания и другите страни от Западните Балкани по пътя към тяхното присъединяване към европейското семейство. Констатирахме, че в момента имаме прозорец на възможност да работим по нерешените въпроси, които имаме до момента, в частност изпълнението на Договора за добросъседство, сътрудничество и приятелство от 2017 г. ". Това заяви служебният премиер Стефан Янев по време на  срещата с македонския му колега Зоран Заев.

"Делегацията на г-н Заев дойде с конкретни предложения, които ще се обсъждат още днес и в близките дни. Атмосферата на доверие и взаимно зачитане на национални интереси да продължи в интерес на търсене на решение, защото европейската перспектива на РС Македония и на Западните Балкани като цяло са в интерес и на България, и на целия регион, както и на ЕС, но всичко това трябва да бъде в рамките на правилата и на диалога", каза още премиерът Янев.

Заев и Янев бяха категорични, че отговорността за вземането на решенията е на политиците.

"Ако сме отговорни политици и лидери на нашите народи, то е наше задължение да работим над намирането на решение на двустранните въпроси". Добави премиерът на РС Македония Зоран Заев на съвместна пресконференция с българския си колега.

„За нас друга алтернатива няма. Вярваме в европейските ценности“, подчерта Зоран Заев и призова македонският и българският народ да поддържат добросъседски и приятелски отношения.

Двамата премиери се обединиха около позицията, че трябва да бъде създадена среда на доверие, приятелство и открит диалог, за да може специалистите на двете държави да изгладят спорните въпроси, които към момента блокират началото на преговорите на Скопие с Брюксел.

Преди официалните срещи в София делегацията начело с премиера Заев бяха приети от лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в централата на партията.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега