Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стилияна Николова спечели "Крос битките" на Европейската купа по художествена гимнастика

Стилияна Николова спечели "Крос битките" на Европейската купа по художествена гимнастика

Стилияна Николова демонстрира стабилна и уверена игра и закономерно спечели "Крос битките" на Европейската купа.

Стилияна Николова е кралицата на "Крос битките" на Европейската купа! Четвъртото място остана за Боряна Калейн, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика.За първи път в историята на художествената гимнастика се провежда Европейска купа в Баку (Азербайджан). България е представена от индивидуалистките във възраст "жени" - Боряна Калейн и Стилияна Николова.

През последните два дни станахме свидетели на нов вълнуващ формат при жените. Най-добрите 16 гимнастички от квалификацията се класираха за първите в историята - "Крос битки". 

Стилияна Николова демонстрира стабилна и уверена игра и закономерно спечели "Крос битките" на Европейската купа. 

Последователно възпитаничката на Валентина Иванова, отстрани Камила Сеидзаде от Азербайджан на осминафинала в двубой с топка, а на четвъртфинала срещна представителката от Словения - Екатерина Веденеева и с резултат от 37.200 на обръч, продължи към полуфинала. Там Стилияна се изправи срещу другата наша представителка Боряна Калейн в съчетание с бухалки. Разлика от 0.150 между двете български грации определи финала между Николова и Рафаели. 32.800 бяха достатъчни на Стилияна да се превърне в първата шампионка в "Крос битките" в това историческо състезание.

Завършилата на второ място в квалификацията, Боряна Калейн, също показа стабилна игра в четирите уреда днес. Възпитаничката на Марияна Памукова отстрани последователно на осминафинала Андреа Вердес от Румъния и Милена Балдасари от Италия на четвъртфинала. В оспорвана "битка" между двете български представителки на полуфинала, Боряна Калейн отстъпи с минимална разлика. За съжаление в съчетанието с лента за определяне на трето и четвърто място срещу Дария Атаманов, Калейн допусна неточности и завърши на четвърта позиция.

Три финала - на обръч, топка и лента предстоят за Боряна Калейн в утрешния финален ден. Сред най-добрите осем на бухалки намери място Стилияна Николова. Припомняме, че за финалите се класира по една представителка от страна.

Съдия за България на това състезание в индивидуалната надпревара бе Филипа Филипова.

Европейската купа е първото по рода си състезание в историята с толкова динамичен и вълнуващ формат. Цялата идея е дело на Техническия комитет към Европейската гимнастика, начело с президента на комитета - Евангелия Трикомити. Част от Техническия комитет е и топ съдията ни Християна Тодорова, Евгения Виляева, Александра Пискупеску, Изабел Де Косио, Елисо Бедошвили и Елена Алипранди. Цялото състезание е с награден фонд от 40 000 евро. Любопитен факт е, че за да гледат "Крос битките" са се абонирали толкова, колкото и на провеждащото се в момента също Европейско първенство по спортна гимнастика.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега