Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стискаме палци на 350 бургазлии на събора в Копривщица

Стискаме палци на 350 бургазлии на събора в Копривщица

Област Бургас ще бъде представена от 350 изпълнители на автентичен странджански фолклор по време на националния събор Копривщица тази година.

Област Бургас ще бъде представена от350 изпълнители на автентичен странджански фолклор по време на националния съборКопривщица тази година. По думите на председателя на подборната комисия и заместник областен управител СевдалинаТурманова, регионът ни изпраща силна селекция отнай-характерните обреди, инструментални изпълнения и народни песни.

Вчетиричасовата програма, с която в местността „Войводенец“ ще бъде представенаобласт Бургас, участие ще вземат творчески състави и индивидуални изпълнителиот 7 общини - Бургас, Камено, Сунгурларе, Карнобат, Поморие, Созопол и Руен. Зада се постигне истинска автентичност ще бъде представян само необработенфолклор, а участниците ще носят традиционни за своя край носии. Средизпълненията, които бургаската група е подготвила са Кукерски обред по Сирнизаговезни, Еркечко лазаруване, Припяване на паламарки.

Ощес тръгването си представителите на област Бургас могат да се похвалят с успех.Обичаят „Еньовден“, подготвен от групата за автентичен фолклор  от с. Козичино и песен на Тони Владимирова отгр. Бургас са включени в тържествения концерт за откриване на събора. Изпълнениятана нашите участниците ще могат да бъдат наблюдавани на 7 август от 14:00 часана сцена № 4.

XI Национален събор за българсконародно творчество - Копривщица 2015 ще се проведе в дните от 7 до 9 август подпатронажа на генералния директор на ЮНЕСКО - Ирина Бокова. В юбилейното изданиеучастие ще вземат повече от 12 000  изпълнителиот цяла България, които ще се представят на седем сцени в местността„Войводенец" и две в гр. Копривщица.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега