Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стойнев: "Конкурентоспособност" ще работи в полза на бизнеса

Стойнев: "Конкурентоспособност" ще работи в полза на бизнеса

За нас е от изключително значение оперативната програма „Конкурентоспособност” да работи в полза на бизнеса. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България.

За нас е от изключително значение оперативната програма„Конкурентоспособност” да работи в полза на бизнеса. Това каза министърът наикономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по време на среща с Асоциацията наиндустриалния капитал в България. Той подчерта, че вече са изплатенизадържаните 25 млн. лв. по договори, финансирани от оперативната програма.Министър Стойнев припомни, че правителството е предприело неотложни мерки заподобряване на бизнес средата в България. За икономиката е изключително важноразплащането на държавата към бизнеса да става в срок, каза още той.   

Концепцията за оперативната програма „Иновации иконкурентоспособност”, която ще действа в периода 2014 – 2020 г., ще бъдесъгласувана с бизнеса, увери министър Стойнев. По неговите думи най-важнатамярка за следващия програмен период е модернизацията на българскотопроизводство. Според председателя на управителния съвет на Асоциацията наиндустриалния капитал в България Васил Велев бизнесът в страната има нужда оттехнологична модернизация, иновации, подкрепа за навлизане на нови пазари иподобряване на енергийната ефективност.

Работодателите са на мнение, че вновата оперативна програма трябва да бъдат активно подпомагани дейности, коитоносят стабилни приходи за бизнеса, както и експортно ориентираните отрасли. Тедекларираха пред министър Стойнев и загрижеността си по отношениенеобходимостта от регулиране на естествените монополи и преструктуриране наостаналите. Това е и наш основен приоритет, каза в отговор министър Стойнев.Двете страни постигнаха съгласие за възобновяване дейността на Съвета заикономически растеж, където да бъдат дискутирани важни за развитието на бизнесавъпроси.  

По отношение на изготвянето на предварителна оценка завъздействието на нормативните актове, министър Стойнев бе категоричен, четакава практика трябва да съществува. Той подчерта, че такъв механизъм ще бъдеизработен заедно с представители на бизнеса в страната, за да се намалиадминистративната тежест. По време на срещата двете страни обявиха готовност зазапочване на диалог по Закона за обществените поръчки, които да направятпроцедурите по-прозрачни. 

Министър Стойнев и представителите на Асоциацията наиндустриалния капитал в България изразиха задоволството си от конструктивнияразговор и подкрепата на работодателите за предприеманите от правителствотомерки за възстановяване на икономиката.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега