Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Страхотно! Александър Везенков бе избран за MVP на Евролигата

Страхотно! Александър Везенков бе избран за MVP на Евролигата

Призът MVP му бе връчен от президента на турнира Деян Бодирога.

Александър Везенков е избран за Най-полезен играч (MVP) на Евролигата за сезон 2022/2023. Българското крило бе изненадано с приза пред очите на цялото си семейство – майка си, баща си и сестра си на специално медийно събитие, с което бе даден стартът на Финалната четворка на Евролигата в Каунас, Литва!


Снимка: Национална баскетболна лига

Призът MVP му бе връчен от президента на турнира Деян Бодирога.

Везенков завърши редовния сезон с най-висок коефициент на ефективност в лигата -  21.2, като получи най-много гласове сред вота на журналистите, треньорите и капитаните на отборите, както и феновете. Той е едва вторият играч след Лука Дончич, който става MVP с коефициент над 21 за над 30 изиграни мача.Алфонсо Форд.

Така за първи път от сезон 2015/2016 един играч става Номер 1 при реализаторите и е избран за MVP. Преди 7 години Нандо Де Коло успява да постигне това.

„Благодаря на всички, гласували за мен, на целия екип на Олимпиакос, на треньорите, на ръководството, на всички които работят зад камера с нас и се грижат за нас всеки ден. Желая късмет на всички отбори и се надявам най-добрият отбор да спечели.

Миналата година беше първата ни Финална четворка като отбор. Имахме само няколко играчи с такъв опт. Всеки помни как загубихме миналата година.  Всички знаете каква е мотивацията ни. Работихме много и се преборихме да стигнем до тук. Файнъл Фоур е тотално различно състезание. Ние сме по-готови да се борим за трофея.

За мен е голяма чест. Но нищо не се променя за мен. Аз ще съм същият човек, ще работя здраво, ще се опитвам да правя отбора си успешен. За мен лично нищо не се променя. Просто това ще е още мотивация, да докажа на себе си, че това не е за един сезон, а че мога да съм постоянен, това е най-важното в спорта. Надявам се, че това е само началото“, каза Везенков на пресконференцията преди началото на Финалната четворка.

Утре Олимпиакос ще се изправи в полуфинала срещу Монако.

Източник: НБЛ
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега